Recept voor winterse rauwkostsalade, lekker voor onderweg of op werk!

Recept voor winterse rauwkostsalade, lekker voor onderweg of op werk!


Als lunch probeer ik steeds vaker m’n brood te vervangen met een salade. Alleen het probleem met sommige salades is dat ze snel achteruit gaan qua kwaliteit, zeg maar gerust: verleppen. Die salades zijn dus niet ideaal om mee te nemen naar werk of school. Het recept van deze week voor een winterse rauwkostsalade kan je prima een dag van de voren maken en is de volgende dag nog steeds lekker. Als dressing gaat er o.a. geraspte gember en limoen in en die geven een boost aan je immuunsysteem. Dat is denk ik wel zo fijn met dit koude weer. Je kunt de salade uitaard aanvullen met allerlei ingrediënten die je in huis hebt en er lekker bij vind. Veel plezier bij het maken!



VOOR 2 pers.
( 15 min)

1/2 witte kool
1 grote winterwortel
4 bosuitjes
120 g gember
1 limoen (of citroen)
1 grapefruit
2 el honing
flinke hand ongezouten noten (zoals pinda’s)
4 el sesamzaadjes
3 el olijfolie
zout en peper

Recept voor winterse rauwkostsalade, lekker voor onderweg of op werk!

  1. Rooster als eerste op een middelhoog vuur de sesamzaadjes totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen
  2. Pers de limoen uit in een ruime schaal
  3. Schil de grapefruit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Vang het sap op en voeg dit samen met de partjes bij het limoensap
  4. Schil de gember en rasp deze en doe dit samen met de honing in de schaal bij het sap
  5. Voeg bij het sap de olijfolie en breng de dressing op smaak met zout en peper
  6. Schil de wortel, snij deze vervolgens met een dunschiller in dunne plakjes en snij er daarna dunne reepjes van. Voeg de wortel daarna toe aan de dressing
  7. Snij de kool en de bosui ook zo fijn mogelijk. Doe dit bij de rest, roer het goed door en laat het minimaal 10 min. staan
  8. Strooi er op het laatst de noten en sesamzaadjes over, vlak voor het serveren

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie