Recept voor spinaziestampot met zoete aardappels en pijnboompitjes

Recept voor spinaziestampot met zoete aardappels en pijnboompitjes


Het is echt weer tijd voor een lekkere stamppot. Maar voor een boerenkoolstamppot is het nog net iets te vroeg in het seizoen, dus voor nu maak ik de spinaziestamppot. In dit recept zitten zoete aardappels en lekkere geroosterde pijnboompitjes voor een extra crunch. Deze kan je ook vervangen door cashewnoten. Veel plezier bij het maken en eet smakelijk!



VOOR 2 pers.
( 20 min)

400 g verse spinazie
300 g zoete aardappels (wit of oranje)
3 sjalotten
100 g pijnboompitjes of
100 g cashewnootjes
100 ml (amandel)melk
1 rode paprika
verse bladpeterselie
zout en peper
olijfolie (of neutrale olie)

optie
zongedroogde tomaatjes

Recept voor spinaziestampot met zoete aardappels en pijnboompitjes

  1. Schil de zoete aardappels en spoel ze onder de kraan af met water
  2. Kook de aardappels gaar in zo’n 15 min. en giet ze af en stoom ze droog
  3. Pureer de aardappels met een stamper tot een gladde massa
  4. Ontdoe in de tussentijd de sjalotten van z’n schil en hak deze fijn
  5. Stoof de sjalotten in een ruime koekenpan met een flinke scheut olie
  6. Voeg hier de gewassen spinazie aan toe en stoof deze mee totdat het gaar is
  7. Zorg dat je het vocht dat uit de spinazie komt zoveel mogelijk afgiet
  8. Doe de spinazie, sjalotten en de melk bij de aardappelpuree
  9. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheut olie
  10. Serveer het met de geroosterde pijnboompitjes, gehakte rode paprika en peterselie

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie