Pizza met mozzarella, tomaat, rucola en een bloemkoolbodem

Pizza met mozzarella, tomaat, rucola en een bloemkoolbodem


…you had me at pizza! Wie houdt er nu niet van pizza? Ik zou iedere dag wel pizza lusten, en met dit recept zou dat geen ramp zijn aangezien de bodem van bloemkool is gemaakt. De topping bij dit recept heb ik eenvoudig gehouden, maar je kunt het natuurlijk volledig naar je eigen smaak maken.

Wil je na deze pizza ook nog een heerlijk gezond chocoladetoetje?! Maak dan dit choc-toetje. Dit toetje is binnen tien minuten klaar en kun je makkelijk tijdens het bakken van deze pizza maken. Buon appetito!


 

Voor 2 personen ( 100 min.)
1 grote bloemkool
2 eieren
zout en peper

tomatensaus
150 g. tomatensaus
1 teentje knoflook
1 sjalot
oregano
zout en peper

topping
mozzarella
verse basilicum
tomaatjes
rucola

benodigdheden
blender
thee- of kaasdoek

Pizza met mozzarella, tomaat, rucola en een bloemkoolbodem

Zet de oven op 200°C. Snij de bloemkool goed fijn en maal het in de blender of keukenmachine, de structuur moet vergelijkbaar zijn met die van couscous. Verdeel de gemalen bloemkool op een bakplaat bedekt met bakpapier. Doe de bakplaat met bloemkool ongeveer een half uur in de oven. Schep de bloemkool geregeld om zodat deze niet aanbrand. Zet de oven na 30 min. uit. Laat de ovendeur op een kier staan zo kan het geheel goed afkoelen (15 min.). Haal de bloemkool daarna uit de oven en doe deze in een thee- of kaasdoek. Breng de punten van de doek naar elkaar toe en draai de doek dicht. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

Zet ondertussen de oven weer op  180°C. Doe de bloemkool in een kom en voeg 2 eieren, een snuf zout en peper toe en meng dit goed. Vorm van dit geheel een pizzabodem op de bakplaat bedekt met bakpapier. Zet deze pizzabodem ongeveer 25 min. in de oven.

Voor de tomatensaus; snij de knoflook en sjalot goed fijn. Doe dit met een kleine scheut olijfolie in een pan. Stoof het geheel 2 min. en voeg de tomatenpuree, oregano, zout en peper toe. Laat dit 4 min. door pruttelen op een laag vuur.

Haal de bodem uit de oven en verdeel de tomatensaus gelijkmatig. Doe dit daarna ook met de mozzarella. Bak de pizza af in 20 min. Serveer de pizza met basilicum, tomaatjes en rucola. En klaar is je gezonde pizza! Bon Apetito!

Foto: studiowaardenburg

 

Volg je Pink Parachute ook al op Bloglovin?!

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie