Goddelijke kokos-pannenkoeken met banaan en honing

Goddelijke kokos-pannenkoeken met banaan en honing


Als je in Thailand bent geweest heb je vast van die heerlijke, mierzoete pannenkoeken gegeten. Ik heb deze pannenkoekjes een aantal keer gegeten bij straatverkopers die er dunne, vierkanten versies van maken. Ze serveren er banaan, gecondenseerde melk, chocoladesaus en andere lekkere toppings bij. En dat allemaal voor minder dan een euro!

Ik ben deze week opzoek gegaan naar een vergelijkbaar recept hiervan, maar ik ben er niet één tegengekomen die me direct terugbracht naar Azië. [noot aan mezelf; vraag bij je volgende reis direct de recepten, pannenkoek].

pannenkoekenbakker_thailand

Hieronder beschrijf ik een recept dat veel overeenkomsten heeft qua ingrediënten. Alle ingrediënten zijn prima te vinden in de supermarkt of te vervangen door een vergelijkbaar product. Smakelijk eten en veel plezier bij het bakken!



VOOR 2 pers.
( 15 min.)
120 g rijstmeel
2 eieren
50 ml kokosmelk
50 g geraspte kokos
1 banaan
1/2 limoen (of citroen)
honing
kokosvet (of neutrale olie)

Recept voor kokos-pannenkoeken met banaan en honing

Pers als eerste het sap van de limoen uit in een schaaltje. Voeg er de geraspte kokos aan toe. Snij de banaan in plakjes en doe deze bij de limoen en kokosrasp en meng het goed. Zet dit mengsel aan de kant.

Voeg de rijstmeel, kokosmelk en de twee eieren in een ruime kom. Meng het stevig met een garde tot een gladde massa. Voeg er eventueel een snufje zout aan toe.

Verhit een beetje kokosvet in een ruime koekenpan. Schep met een pollepel beetjes beslag in de pan. Zorg dat je pannenkoekjes niet te dik zijn. Bak de pannenkoekjes om en om tot ze mooi bruin en ook gaar van binnen zijn. Serveer de pannenkoekjes direct, met de banaan-kokosrasp en honing. Maar je kunt er ook voor kiezen om er agavesiroop overheen te schenken. Ander vers fruit of een beetje limoenrasp voor die extra frisse tint is ook lekker. 

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

2 Reacties

plaats reactie
  1. Sandra

    Nog nooit van gehoord maar deze hou ik er zeker in, erg lekker. Alleen het deeg was zo smeuïg dat toen het de hete pan aan raakte gelijk begon te gare dus moeilijk was re verspreiden. Moet ik er dan iets meer kokosmelk in doen?
    Groetjes sandra

    • Joost

      Ha Sandra,

      Leuk om te horen dat je de kokos-pannenkoekjes hebt gemaakt en dat de smaak goed is. Het beslag is idd wat dikker dan ‘normaal’ pannenkoekbeslag en kan je zeker verdunnen met wat kokosmelk. Succes bij de volgende keer bakken!

+ reageer