Heerlijke summer rolls met pindasaus

Heerlijke summer rolls met pindasaus


Ik ben gek op Azië; de mensen, de natuur en natuurlijk het geweldige eten. Ik ben alweer mijn volgende trip door Azië aan het organiseren en Vietnam staat zeker op de planning. Om alvast in de stemming te komen tijdens de voorbereiding, heb ik deze heerlijke summer rolls gemaakt. Het fijne aan summer rolls is dat je eindeloos kan variëren wat betreft de vulling. Je kan er ook allerlei verschillende dipsausen bij serveren, ik heb dit keer gekozen voor pindasaus – daar kan je toch nooit genoeg van krijgen?! Veel plezier bij het maken en eet smakelijk!


 

VOOR 12 stuks ( 20 min.)
1 rijpe mango (zonder schil en pit)
1 avocado (zonder schil en pit)
1 rode paprika
1/2 komkommer
1 wortel (schoongemaakt)
12 rijstvellen
6 bladeren van ijsbergsla
1 bosje verse munt
peper en zout

voor de pindasaus
1 el pindakaas
(liefst biologische zonder zout)
1 el soyasaus
1 el honing
sap van 1 limoen
4 el water

topping pindasaus (optie)
1/2 rode peper in stukjes
fijngesneden pinda’s

Heerlijke summer rolls met pindasaus

Voeg alle ingrediënten voor de pindasaus in een kleine pan. Roer het goed door en verwarm het langzaam. Als de saus te dik is kan je het verdunnen door er wat meer water aan toe te voegen.

Schil de wortel met een dunschiller in lange dunne plakken. Snijd er vervolgens dunne reepjes van. Doe dit ook bij de komkommer, maar schil hierbij om de waterige kern heen. De kern kan je beter niet gebruiken. Snij de sla, paprika, avocado en mango ook in lange, dunne repen.

Nu is het tijd om de summer rolls stuk voor stuk te gaan samenstellen. Dompel als eerste een rijstvel kort in een ruime kom met warm water. Schud het overtollige water van het vel en leg deze op een vlakke en schone ondergrond. Verdeel 1/12 van de ingrediënten op het midden van het rijstvel. Begin met de munt, dan de paprika, mango en avocado. Dan de sla, komkommer, wortel en sluit weer af met een paar blaadjes munt. Vouw de rol dubbel en klap de beide zijkanten naar binnen. Maak de vouwen eventueel extra nat met wat water – voor meer plakkracht. Rol vervolgens de rol verder op en leg ze op een mooie schaal, de pindasaus in een kommetjes en strooi er eventueel de topping over.

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie