Pasta met een super simpele saus van spinazie en walnoot

Pasta met een super simpele saus van spinazie en walnoot


“I love days when my only problem is pizza or pasta.” Vandaag is het pasta met een super simpele saus van spinazie en walnoten. Ideaal voor na een lange dag op werk. Je hoeft er niet te lang voor in de keuken te staan en toch heb je binnen een mum van tijd een heerlijk en gezonde maaltijd op tafel staan. Dit is echt Italiaans comfort food waar je geen genoeg van zult krijgen. Buon appetito!


 

VOOR 2 personen ( 15 min.)
200 g gepelde verse walnoten
200 g pasta (liefst vers)
1 stuk brood zonder korst
5 el melk
150 g verse spinazie, gewassen
2 teentjes knoflook
sap van een 1/2 citroen
hand vol geraspte parmezaanse kaas
bosje bladpeterselie
olijfolie
zout en peper

Pasta met een super simpele saus van spinazie en walnoot

Voeg de melk in een kommetje en doe er het brood bij. Laat de melk goed in het brood trekken.

Doe de walnoten, de teentjes knoflook, de helft van de parmezaanse kaas, 2/3 van de bladpeterselie, een flinke scheut olijfolie en een mespuntje zout en peper in een blender. Mix dit tot een gladde massa. Doe er tot slot het brood, de melk en het sap van de citroen bij. Meng dit kort in de blender.

Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de walnotensaus voor een paar minuten in een koekenpan. Voeg er de spinazie en de gare pasta aan toe. Roer alles goed door en verwarm dit nog enkele minuten. Serveer het geheel direct en doe er de rest van de parmezaanse kaas en wat takjes bladpeterselie overheen.

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

2 Reacties

plaats reactie

+ reageer