Pittige kikkererwten snack uit de oven

Pittige kikkererwten snack uit de oven


Op m’n rondreis door Marokko kwam ik geregeld kleine kraampjes tegen op straat die heerlijke kikkererwten snacks verkochten. In allerlei soorten en smaken, vaak gefrituurd. Ik wilde deze ‘borrelnootjes’ ook zelf proberen te maken en dan uit de oven. Vorige week had ik een recept voor chips van zoete aardappel, pastinaak en cassave. Deze snack is net zo makkelijk te maken en ook goed naar eigen smaak aan te passen. Ik vind het lekker als de kikkererwten lekker pittig zijn, maar je kunt ze ook bereiden met wat honing erover zodat ze zoet zijn. Zorg dat ze goed krokant uit de oven komen. Veel plezier bij het maken en eet smakelijk!



Voor 4 pers. ( 25 min.)
500g kikkererwten uit blik
1tl cayennepeper
1tl (gerookte) paprikapoeder
1el (verse) tijm
scheut olijfolie
zout en peper

Pittige kikkererwten snack uit de oven

Spoel de kikkererwten af onder de kraan. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Doe de kikkererwten vervolgens in een ruime kom en voeg er de rest van de ingrediënten aan toe. Meng dit goed door elkaar.

Leg de kikkererwten op bakplaten bedekt met bakpapier. Bak ze in 15 minuten krokant in een voorverwarmde oven op 200 graden. Hussel ze na 10 minuten om zodat ze aan alle kanten bruin worden.

Foto: studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie