Een prachtig pittige pompoensoep

Een prachtig pittige pompoensoep


Geregeld ga ik naar de markt en koop een berg groente om daar vervolgens een lekkere grote pan soep van te maken. Soep is goed in te vriezen en makkelijk weer te ontdooien. In een mum van tijd heb je zo een heerlijke lunch op tafel staan. Handig als je vrienden onverwachts op de stoep staan, of als je een keer geen zin hebt om te koken. Dus hieronder een simpel recept voor pittige pompoensoep. Laat me gerust weten wat je van het recept vind. Eet smakelijk! 


VOOR 8 PERSONEN (55 min.)

2 kilo pompoen
4 sjalotten
4 knoflook teentjes
1 stukje verse gember
(ongeveer 3 cm)
3 stengels bleekselderij, schoongemaakt
2 grote winterpenen
2 rode Spaanse pepers
2 liter verse groentebouillon (bouillonblokjes kan natuurlijk ook)
olijfolie
peper en zout

topping
kokosmelk
fijn gehakte bladpeterselie

benodigdheden
staafmixer of blender
grote pan

 

Schil de wortel, knoflook, gember en sjalot. Snijd dit samen met 1,5 Spaanse peper en de bleekselderij redelijk fijn. Zet een grote pan op het vuur en gaar de groenten zachtjes samen met een flinke scheut olijfolie (ongeveer 10 minuten).

Ontdoe de pompoen van zijn schil en pitten. Snijd de pompoen vervolgens in stukken van 2 bij 2 centimeter, doe deze stukken samen met de bouillon in de pan. Roer het geheel goed door en laat het een half uur zachtjes koken. Je kunt eventueel de soep met een staafmixer fijn pureren.

Breng de soep goed op smaak met zout en peper. Serveer de soep met een eetlepel kokosmelk, bladpeterselie en de overgebleven halve Spaanse peper (fijn gehakt).

Foto: studiowaardenburg

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

2 Reacties

plaats reactie

+ reageer