Recept voor heerlijke kokoskoeken met chocolade

Recept voor heerlijke kokoskoeken met chocolade


Onlangs was ik op een verjaardag en daar lagen onwijs lekkere kokoskoeken met chocolade. Die gaven mij de inspiratie voor dit overheerlijke en simpele recept voor kokosmakronen. Je kunt de honing eventueel vervangen door een aantal dadels toe te voegen, die zijn ook lekker zoet. In een afgesloten koektrommel kun je de kokoskoeken prima een dag of vier bewaren. Maar waarschijnlijk zijn ze tegen die tijd al lang op. Veel plezier bij het bakken en eet smakelijk!



VOOR +/- 10 koeken
( 10 min.)
150 g geraspte kokos
1 rijpe banaan
4 el honing
1 tl vanille-extract
3 eiwitten
1/2 limoen
50 g chocoladestukjes (85%)

Recept voor heerlijke kokoskoeken met chocolade

Verwarm de oven op 175°C. Doe de banaan samen met de honing, vanille-extract, het sap en rasp van de limoen in een blender. Mix dit tot een gladde massa. Voeg er de kokosrasp en de chocoladestukjes aan toe.

Klop in een tweede kom (die je met wat limoensap vetvrij hebt gemaakt) de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan. Spatel de eiwitten voorzichtig door het kokosmengsel.

Vorm met natte handen kleine en platte koekjes van het deeg. Leg de koekjes op een bakplaat bedekt met vetvrij papier. Bak de koekjes in 15-20 min. in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

(met dank aan Janneke voor de inspiratie)

Foto: www.studiowaardenburg.nl

 

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie