Recept voor een mild-pittige chili sin carne, echte comfort food

Recept voor een mild-pittige chili sin carne, echte comfort food


Dit is een chili sin carne (Spaans voor chili zonder vlees). En ook al ben je gewend om chili met vlees te eten, naar mijn mening mis je het  bij dit recept niet. Je hebt allerlei variaties op chili  en je kunt het aanvullen met allerlei lekkere ingrediënten die je in huis hebt. Zo zou je het kunnen serveren met rijst of wat brood, met nacho chips, wat zure room, kervel of met guacamole. Ook kan je de chili prima een aantal dagen van te voren bereiden of na het bereiden invriezen als je teveel heb gemaakt. Wil je het pittiger; doe er dan meer pepers of chilipoeder bij. Veel plezier bij het bereiden en eet smakelijk!



VOOR 3-4 pers.
( 25 min)

1 blik zwarte bonen
1 blik kidneybonen
1 groot blik/pot maïskorrels
2 blikken tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 grote winterwortel
1 rode peper
3-4 el chilipoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
2 el rauwe cacaopoeder
100 ml groentebouillon
3 el olijfolie
zout en peper

optie
rijst
nacho chips
guacamole

Recept voor een mild-pittige chili sin carne, echte comfort food

  1. Schil de knoflook, sjalot, rode peper en wortel. Snij dit fijn. Fruit het op middel-hoog vuur in een grote pan voor zo’n 5 min.
  2. Voeg de chilipoeder, komijnpoeder en tomatenpuree toe en bak dit mee voor zo’n 2 min.
  3. Voeg er vervolgens alle andere ingrediënten aan toe en breng dit aan de kook
  4. Laat alles zo’n 15 min. op laag vuur pruttelen en serveren maar.

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie