Recept voor patat van zoete aardappel (bataat wortel)

Recept voor patat van zoete aardappel (bataat wortel)


Altijd patat, wie wil dat nu niet?! Met dit recept maakt het niks uit of je elke dag patat eet, want dit zijn frietjes uit de oven gemaakt van zoete aardappel. En zoete aardappel – ofwel bataat – is een knol en dus een groente: win – win! Deze knol is goed te verkrijgen in de supermarkt, ze zijn er vaak in een witte en oranje variant. Volgens mij is de oranje ietsje zoeter. Dit recept is super makkelijk en je kunt er prima andere kruiden overheen strooien die je lekker lijken en/of in huis hebt. Zoete aardappels worden niet snel krokant dus zou je ze eventueel kunnen bestrooien met een eetlepel maizena. Veel plezier bij het maken en eet smakkelijk!



VOOR 2 pers.
( 30 min.)
3 zoete aardappels (wit of oranje)
1 el (gerookte) paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
zout en peper
olijfolie (of neutrale olie)

optie
(verse) rozemarijn of tijm
1 teentje geraspte knoflook

Recept voor patat van zoete aardappel 

Zet de oven op 210 graden. Was de zoete aardappels goed af onder de kraan. Zorg dat alle oneffenheden en zand weg zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de schil er af te halen. Snij de aardappels in lange dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Snij er vervolgens repen van, ook weer van een halve centimeter. Leg de frieten op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Voeg er alle specerijen aan toe en hussel dit samen met een heel klein scheutje olie door elkaar. Zet de bakplaat met frieten in de voorverwarmde oven: 20 – 25 minuten (of totdat de frieten krokant zijn).

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie