Recept voor een heerlijk frisse Vietnamese koolsalade

Recept voor een heerlijk frisse Vietnamese koolsalade


Afgelopen zomer was ik weer in Azië op reis. In Vietnam, Cambodja en Thailand om precies te zijn. En wat heb ik daar héérlijk gegeten. In Thailand uiteraard veel soorten pittige curry’s. In Cambodja gerechten uit de Khmer-keuken die veel invloeden kent vanuit de Thaise keuken. En het eten uit Vietnam deed me verrassen door de variatie en combinatie van ingrediënten zoals gember, citroengras, munt, koriander, saffraan, anijs, sjalotten en pinda’s.

Het gerecht van deze week is een simpele, maar ó zo lekkere koolsalade met pinda’s en munt. Als voor- of bijgerecht. Thưởng thức bữa ăn của bạn (eet smakelijk).



Voor 2 pers. ( 25 min.)
1 grote wortel
1/2 witte kool
1/2 koolrabi
1 limoen
hand vol pinda’s
hand vol munt
scheutje honing
zout en peper

Recept voor een Vietnamese koolsalade

Pers de limoen uit. Doe het limoensap samen met de honing en een snufje zout en peper in een ruime kom.

Schil de wortel en snij er met een dunschiller plakken van. Snij deze vervolgens in dunne reepjes. Hak de kool ook goed fijn en de koolrabi in reepjes van 5mm. Doe de wortel en kool bij de limoensap, meng het goed door en laat dit minstens 15 min. staan.

Voeg er voor het serveren de munt en pinda’s aan toe.

Foto: studiowaardenburg.nl

 

Volg je Pink Parachute ook al op Bloglovin?

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie