Recept voor een echte smaakexplosie: salsa verde

Recept voor een echte smaakexplosie: salsa verde


Salsa verde is een echte smaakmaker, deze groene saus kan je heel goed bij allerlei soorten gerechten serveren. Bij vlees, vis, gevogelte of bij groente. Salsa verde heb je in allerlei variaties met verschillende soorten ingrediënten. In Frankrijk voegen ze er vaak salie en dragon aan toe, in Duitsland doen ze er bieslook, kervel of dille bij en in Mexico koriander. In dit recept heb ik gekozen voor een redelijk ‘neutrale’ versie die je goed kunt serveren bij bijvoorbeeld groente zoals bataat.



VOOR 4 pers.
( 5 min)

1 flinke hand muntblaadjes
1 flinke hand basilicumblaadjes
1-2 teentjes knoflook
3 augurken
1 el kappertjes
1/2 limoen of citroen
10 el olijfolie
1 tl Dijon mosterd
zout en peper

optie
1 flinke hand peterselie

Recept voor een echte smaakexplosie: salsa verde

  1. Schil de knoflook en doe deze in een vijzel of blender
  2. Voeg hier de kruidenblaadjes aan toe
  3. Doe er de limoensap bij en de rest van de ingrediënten
  4. Maal alles goed fijn en breng het op smaak met zout en peper

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie