Recept voor een ideaal broodbeleg; hummus met rode biet

Recept voor een ideaal broodbeleg; hummus met rode biet


Vorige week had ik al een heel makkelijk recept voor een paprikachutney, ideaal voor op brood. Dat gaf mij de inspiratie voor dit recept, een een hummus met rode biet. Ook dit recept maak je in een handomdraai en is goed aan te passen naar je eigen smaak. Ik heb kikkererwten uit blik, maar heb je meer tijd dan kan je het uiteraard ook met gedroogde kikkererwten maken. Laat deze een nachtje weken in water, kook ze vervolgens en laat ze voor het blonderen eerst afkoelen. Voeg er zoveel of zo weinig knoflook aan toe als dat je zelf wilt. Veel plezier bij het maken en laat vooral weten wat je ervan vind!



VOOR 1 grote pot hummus met rode biet
( 10 min)

240 g kikkererwten
500 g gekookte bieten
1 el komijn(poeder)
1 limoen (citroen)
1-4 teentjes knoflook
1 -2 el tahin
peper en zout

Recept voor een ideaal broodbeleg; hummus met rode biet

  1. Schil de knoflook en pers die limoen uit
  2. Doe dit alles in een keukenmachine en maal het fijn tot een gladde massa
  3. Let er op dat het kan spatteren; dus houd er eventueel een doek voor om je kleren e.d. te beschermen

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie