Recept voor een licht pittige linzensoep

Recept voor een licht pittige linzensoep


Ik ben echt gek op soep zoals uiensoep of pompoensoep. Maar deze licht pittige linzensoep zou zo maar eens mijn nieuwe favoriete soep kunnen worden. In dit recept zit één rode peper, maar je kunt er prima meer pepers aan toevoegen als je – net als ik – gek bent op pittig eten. Veel plezier bij het maken en eet smakelijk!



VOOR 4 – 5 pers.
( 25 min)
250 g rode of groene linzen
1 grote rode ui
2 teentjes knoflook
verse gember (2 cm)
1 rode peper
1 ltr groentebouillon
1 blik tomatenblokjes
1 el (gerookte) paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
crème fraîche of zure room
zout en peper
bladpeterselie
olijfolie (of neutrale olie)

Recept voor een licht pittige linzensoep

Schil de knoflook, ui en gember en snij deze samen met de rode peper goed fijn. Doe deze samen met een klein scheutje olijfolie in een grote soeppan. Fruit dit aan op middelhoog vuur, zo’n 5 min. Zorg dat het niet aanbakt. Voeg er vervolgens de tomatenblokjes aan toe en stoof dit voor 2 min. mee. Voeg daarna de bouillon en de specerijen toe en roer het geheel goed door.

Was de linzen af met koud water en doe ze bij de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat dit voor zo’n 12 min. zachtjes koken. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot een gladde massa. Serveer de soep met gehakte peterselie en een flinke lepel crème fraîche of zure room.

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie