Recept voor een linzensalade met feta

Recept voor een linzensalade met feta


Een aantal weken geleden heb ik een recept voor een linzensoep met jullie gedeeld. Deze week weer een recept met linzen, dit keer in de vorm van een salade met feta. Je kunt deze salade als bijgerecht of als tussendoortje serveren en als je wilt kun je de salade ook aanvullen met allerlei lekkere ingrediënten die je in huis hebt liggen. Denk aan een appeltje, avocado, pijnboompitjes of verse spinazie. Veel plezier bij het maken en eet smakelijk!



VOOR 2 – 4 pers.
( 10 min)
500 g linzen (uit blik)
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
1 paprika
1/2 komkommer
1 citroen
hand vol rucola
100 g feta
zout en peper
olijfolie

optie
tomaatjes
appel
nootjes

Recept voor een linzensalade met fetakaas

  1. Schil de knoflook en de ui en snij deze goed fijn
  2. Doe dit samen met het sap van de citroen in een ruime kom en laat dit zo’n 5 min. staan
  3. Spoel de linzen onder koud water af en laat het uitlekken
  4. Doe de linzen vervolgens in de ruime kom
  5. Snij de paprika in fijne blokjes en voeg ze bij de linzen
  6. Verwijder de zaadlijsten bij de komkommer en snij deze ook in kleine blokjes om ze vervolgens in de kom te voegen
  7. Voeg er de rucola aan toe en brokkel de feta eroverheen
  8. Breng de salade lekker op smaak met olijfolie, zout en peper

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie