Recept voor paddenstoelen op toast met citroen en peterselie

Recept voor paddenstoelen op toast met citroen en peterselie


Naast een risotto met paddenstoelen vind ik dit ook zo’n fijn ‘najaarsrecept’. Paddenstoelen op toast is misschien een vrij traditioneel recept, maar daarom niet minder lekker. Met een dressing van citroen, olijfolie en peterselie maak je het lekker fris. Eet het zo als ontbijt of bij de lunch en combineer het ook eens met een gepocheerd eitje. Veel plezier bij het maken en eetsmakkelijk!



VOOR 2 pers.
( 10 min)
4 broodjes
paddenstoelen
2 teentjes knoflook
1 sjalot
origano
handje bladpeterselie
1 citroen
zout en peper
olijfolie

optie
(verse) rozemarijn of tijm

Recept voor paddenstoelen op toast met citroen en peterselie

  1. Smeer de sneetjes brood in met wat olijfolie en rooster ze in een droge koekenpan totdat ze goudbruin en krokant zijn
  2. Snij 1 teentje knoflook door midden en smeer hiermee de geroosterde broodjes in
  3. Hak en/of scheur de paddenstoelen in gelijke delen
  4. Doe de paddenstoelen met 1 teentje gehakte knoflook en de gehakte sjalot in een koekenpan met een scheutje olie
  5. Bak ze totdat ze mooi krokant gebakken zijn
  6. Snij de peterselie fijn en voeg deze samen met de citroensap bij de paddenstoelen
  7. Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer het direct

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie