Recept voor super lekkere chocolade-dadelbonbons met amandelschaafsel

Recept voor super lekkere chocolade-dadelbonbons met amandelschaafsel


Volgende week is het Valentijnsdag en en dan vind ik het leuk om m’n liefste te trakteren op veel chocolade. Vorig jaar had ik een love-choc recept voor een mousse van chocolade en avocado. Dit jaar een recept voor chocolade-dadelbonbons met amandelschaafsel of kokosrasp. Met weinig ingredienten heb je in een handomdraai heerlijk en verantwoorde bonbons gemaakt. Ideaal voor als je veel tijd wil doorbrengen met je date. Veel plezier bij het maken en eet smakelijk! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.



VOOR 2 personen
( 15 min)

12 dadels van goede kwaliteit (die met pit)
60 g pure chocolade (< 75% cacao percentage)
handje geroosterde amandelschaafsel

optie
handje kokosrasp

Recept voor super lekkere chocolade-dadelbonbons met amandelschaafsel

  1. Haal de pitten uit de dadels
  2. Verwarm de chocolade au bain marie
  3. Haal de dadels met een vork of prikker volledig door de chocolade
  4. Laat het overtollige chocolade van de dadels aflopen
  5. Haal de dadels door de geroosterde amandelschaafsel of kokosrasp
  6. Laat de dadels voor minimaal ongeveer 45 min afkoelen in de koelkast

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie