Recept voor een salade met couscous, geitenkaas, munt en veel groenten

Recept voor een salade met couscous, geitenkaas, munt en veel groenten


Dit is een recept waar je ’s nachts voor wakker kunt maken. Het is een salade ideaal voor ’s middags op je werk, ’s avonds of lekker voor onderweg. Snel klaar en ook makkelijk voor als je veel mensen over de vloer krijgt. Je kunt het gerecht prima een dag van te voren bereiden. De geitenkaas kan je uiteraard vervangen door een andere kaas, zoals feta of oude kaas. Probeer het en wie weet wordt het ook jouw favoriet.


 

VOOR 4 PERSONEN ( 20 min.)

275 g couscous
2 sjalotten
3 knoflook teentjes
1 kleine courgette
3 paprika’s (rood, oranje en/of groen)
400 g belegen (stevige) geitenkaas
250 g cherrytomaatjes
1 bosje verse munt
1 limoen (citroen kan ook)
1 hand vol rozijnen en dadels
olijfolie
snufje peper en zout

 

Recept voor een salade met couscous, geitenkaas, munt en veel groenten

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg voor extra smaak een 1/2 limoen, 1 fijngesneden knoflookteen, een paar takjes munt en een snufje zout toe. Haal de munt en de limoen uit de couscous als deze gaar is. De limoen heb je nog nodig, de munt kan weg.
  2. Snijd de 2 andere knoflookteentjes, sjalotten en courgette goed fijn. Stoof dit in een koekenpan op een middelhoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Roer geregeld door en snijd ondertussen de paprika’s klein, voeg die na 5 minuten bij de groenten in de pan. Laat dit nog een minuut of 4 op laag vuur doorgaren.
  3. In de tussentijd kan je de tomaatjes, munt, dadels en geitenkaas in kleine stukjes snijden. De gestoofde groenten kunnen nu door de couscous heen, laat het goed afkoelen. Pers de limoen uit over het geheel en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Breng het op smaak met zout en peper, doe alles in een mooie schaal en hussel het vlak vóór het serveren door elkaar.

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

 

 

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie