Simpel recept voor kruidnoten van haver, honing en dadels

Simpel recept voor kruidnoten van haver, honing en dadels


Wil je net als ik nog even snel tussen alle Sinterklaasdrukte door iets lekkers en verantwoord maken, zodat je tijdens het heilig avondje niet gaat stuiteren van al dat suikergoed? Dan is dit echt een heel simpel receptje waarmee je in een handomdraai heerlijke kruidnoten hebt gemaakt. Ik heb ze van grove havervlokken gemaakt omdat ik die nog in de kast had staan, maar je kunt het ook prima van speltmeel of een ander meelsoort maken.

De speculaaskruiden kan je natuurlijk kant-en-klaar in de winkel aanschaffen. Maar er zijn ook genoeg beschrijving online te vinden over hoe je zelf speculaaskruiden kunt maken. Ik heb het kruidenmengsel gemaakt van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, witte peper, steranijs en kardemom. Deze heb ik in een vijzel tot een mooi poeder vermalen. Als je deze kruidnoten bakt vlak voordat iedereen komt, hangt er een heerlijk aroma in je huis en is iedereen direct in Sinterklaassferen. Veel plezier bij het maken!



VOOR 2 pers.
( 20 min)

170 g havermoutvlokken
10 g speculaaskruiden
4 el kaneel
6 pitloze dadels
5 el melk
60 ml neutrale olie (kokosolie kan ook)
4 el honing

Een simpel recept voor kruidnoten van haver, honing, dadels

  1. Zet de oven alvast op 170 graden
  2. Doe de havermoutvlokken samen met alle droge ingrediënten in een blender en maal dit
  3. Snij de dadel op een snijplank zo fijn mogelijk en voeg die samen met alle andere ingrediënten bij het havermoutmeel en maal dit tot een fijne massa.
  4. Kneed het met je handen goed door (als het te droog is = iets meer melk. Te nat = iets meer meel)
  5. Maak er met je handen kleine hamburgertjes van en leg die op een bakplaat met bakpapier
  6. Bak de kruidnootjes af in zo’n 15 minuten totdat ze lichtbruin zijn van kleur
  7. Laat ze goed afkoelen.

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie