Snel en makkelijk recept voor hummus

Snel en makkelijk recept voor hummus


Naast oude kaas vind ik hummus echt een heerlijk beleg voor bij de lunch, of ’s avonds bij de borrel met wat brood en tomaatjes. De pakjes hummus uit de supermarkt zijn prima, maar het is toch veel leuker en lekkerder als je het zelf maakt. Je hebt dit recept voor hummus binnen 10 minuten gemaakt. Alles in een kom, blender erdoor en klaar ben je. Veel plezier bij het maken!



( 10 min.)
250 g kikkererwten
1 limoen
2 teentjes knoflook
100 ml Tahini (sesampasta)
3 el extra virgin olijfolie
1 mespuntje (gerookte) paprikapoeder
6 el water
zout

Optie
peterselie

Snel en makkelijk recept voor hummus

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af onder de kraan. Doe de erwten samen met het sap uit de limoen, Tahini, olie, paprikapoeder en het water in een kom. Schil de knoflookteentjes en voeg deze bij de rest van de ingrediënten.

Blender alle ingrediënten tot een fijne massa en breng het geheel op smaak met een snufje zout. Hak eventueel voor het serveren een handje peterselie fijn en strooi dit over de hummus.

 

Foto: studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie