Spaanse tortilla van zoete aardappel, spinazie en feta

Spaanse tortilla van zoete aardappel, spinazie en feta


Een van de beroemdste Spaanse gerechten is natuurlijk de tortilla. Het is een lekkere dikke omelet van ei en aardappels, niet te verwarren met de pannenkoek-tortilla’s uit Mexico. Er zijn verschillende versie’s van dit heerlijke en eenvoudige recept. Ik heb voor dit recept zoete aardappels en spinazie gebruikt. Daarnaast een sjalotje, knoflook, bieslook en lekkere feta. Je kunt dit zowel warm (met een frisse salade) als op kamertemperatuur eten. Buen provecho!


 

VOOR 2 tot 3 personen
( 40 min.)
300 g zoete aardappels
300 g verse spinazie
5 eieren
1 gesnipperde sjalot
1 fijngesneden knoflookteen
100 g feta
handje vol gesneden bieslook
olijfolie
peper en zout

Spaanse tortilla van zoete aardappel, spinazie en feta

Schil de aardappels en doe ze in een ruime pan. Kook de aardappels in ruim water in 20 minuten gaar. Voeg de spinazie er de laatste 2 minuten bij zodat deze slinkt. Giet alles af boven een vergiet. Laat het goed uitlekken en afkoelen. Druk het overtollige vocht uit de spinazie. Snij de aardappels zodra deze zijn afgekoeld in dunne plakjes.

Kluts de eieren in een kom met de helft van de feta, bieslook en een snufje zout en peper. Verhit een scheut olie in een ruime koekenpan. Voeg er eerst de sjalot en knoflook bij. Laat dit een minuut of 2 garen. Doe er vervolgens de aardappels en spinazie bij. Roer dit voorzichtig door elkaar en verhit dit nog voor zo’n 3 minuten. Schenk daarna de eieren erbij.

Bak de tortilla op middelhoog vuur voor 2-3 minuten. Leg een groot bord op de tortilla en draai het geheel voorzichtig om. Bak de andere kant ook voor een aantal minuten totdat het een mooie bruine kleur heeft.

Serveer de tortilla met de rest van feta en wat extra bieslook.

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie