Stamppot met pastinaak, linzen en zoete aardappel

Stamppot met pastinaak, linzen en zoete aardappel


Al is het niet helemaal winterweer meer, vind ik het toch heerlijk om een goede pot met stamp te maken. Het recept van deze week is een variatie op de boerenkool of hutspot. Het is een recept met o.a. linzen, wortels, uien en zoete aardappels. Erg makkelijk te maken en je kan het gerecht prima in de middag maken en dan voor etenstijd de oven inschuiven. Veel plezier bij het maken en eet smakelijk!



VOOR 4 personen
( 90 min)

600 g (zoete) aardappels in dunnen plakjes
600 ml groentebouillon
250 g gedroogde linzen
1 grote geschilde winterwortel
2 geschilde pastinaak
1 blik tomatenblokjes
4 sjalotten in ringen
1 tl oregano
1 laurierblaadje
(kokos)olie
peper en zout

Recept voor een stamppot met pastinaak, linzen en zoete aardappel

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Spoel de linzen goed af en doe deze samen met de bouillon, gesneden wortel, laurier en pastinaak in een ruime pan
  3. Breng het aan de kook en laat het zo’n 15 minuten rustig doorkoken
  4. Haal de laurier eruit en voeg de tomatenblokjes, oregano, zout en peper aan toe en roer goed door
  5. Smeer een ruime ovenschaal in met wat olie en bedek de bodem met de plakjes van zoete aardappel
  6. Leg er daarna een laag met sjalotten en mengsel van linzen, pastinaak en wortel bovenop
  7. Daarna weer een laag met aardappels en wissel dit weer af met de sjalotten en groentemengsel
  8. Sluit af met aardappels en smeer de goed in met olie
  9. Zet de pot voor 60 tot 80 minuten in de oven

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie