Super makkelijk recept voor een zoetzure paprikachutney

Super makkelijk recept voor een zoetzure paprikachutney


Vrijwel elke zaterdag koop ik een zak paprika’s op de markt. Je kunt ze rauw door een salade doen, geroosterd door de couscous of gewoon als tussendoortje. Soms komt het voor dat ik wat paprika’s over heb, zonde natuurlijk om die weg te doen. Dus ik dacht wat kan ik ermee doen; hier een super makkelijk recept voor een onwijs lekkere zoetzure paprikachutney.

Je kunt deze chutney serveren met een (stok)broodje, bij je zoete aardappels, je kaasplankje of een stukje gebraden vlees. Dit recept kan je uiteraard naar smaak aanpassen door er bijvoorbeeld meer knoflook of chilipeper aan toe te voegen. Veel plezier bij het maken, eet smakelijk en ik ben erg benieuwd wat je van dit recept vindt!



voor 1 pot paprikachutney
( 35 min)

4 grote (punt)paprika’s
4 sjalotten (of 2 uien)
2-4 teentjes knoflook
2 citroenen
2-4 el honing
1 tl (gerookte)paprikapoeder
zout en peper
(kokos)olie

extra
jam- of weckpot

Super makkelijk recept voor een zoetzure paprikachutney

  1. Schil de knoflook en ui en snij deze fijn en doe ze met een beetje (kokos)olie in een ruime pan
  2. Snij de de paprika in stukjes van 1 bij 1 cm en voeg deze bij de ui en knoflook
  3. Laat dit alles voor zo’n 10 min op een laag vuurtje rustig staan stoven
  4. Roer geregeld door
  5. Voeg er na de 10 min de citroensap, honing, paprikapoeder, zout en peper aan toe
  6. Roer het goed door en laat het nog 10 min door sudderen
  7. Voeg eventueel naar eigen smaak nog extra zout en peper toe
  8. Je kunt de chutney in grove stukken laten of door een zeef halen voor een fijne structuur
  9. Laat de chutney afkoelen en doe deze in een jam- of weckpot
  10. Zorg dat je de jam- of weckpot minstens 5 min in kokend water schoon kookt
  11. Zet de pot na het vullen op de kop

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie