Pittige vegetarische Javaanse Soto

Pittige vegetarische Javaanse Soto


Op Java in Indonesië zat ik vaak in de middag een heerlijke kom Soto weg te slurpen. Goede pittige bouillon met noedels, ei, groenten en meestal met kip (ayam). Al ben ik dol op kip wilde ik kijken of je dezelfde smaaksensatie kan creëren zonder vlees of gevogelte. Dus hieronder een pittige vegetarische Javaanse Soto soep. Veel plezier bij het bereiden en slurp lekker!


 

VOOR 4 personen ( 45 min.)
2,5 l groentebouillon (liefst vers)
400 g glasnoedels
2 uien
2 knoflookteentjes
1 stuk verse gember (+/- 2 cm)
3 el ketjap
1 tl laos
2 laurierblaadjes
1 rode peper
peper en zout

voor de topping
1 wortel (schoongemaakt)
2 rode paprika’s
2 stengels bosui
4 eieren

pinda’s en kokosrasp

Pittige vegetarische Javaanse Soto soep

Doe de bouillon in een ruime pan en zet deze op een middelhoog vuur. Voeg direct de laos, laurier, ketjap en een halve rode peper toe. Doe er naar eigen smaak zout en peper bij. Schil de gember, knoflook en ui en snij deze fijn. Voeg dit allemaal bij de bouillon en roer het door. Breng de bouillon aan de kook en laat het vervolgens een half uur op laag vuur doorkoken zodat alle smaken goed doortrekken.

Kook in de tussentijd de glasnoedels volgens de verpakking. Maak van de eieren roerei in een koekenpan en laat deze afkoelen. Schil de wortel met bijvoorbeeld een dunschiller in lange plakken. Snij er vervolgens dunne reepjes van. Snij de paprika, rode peper en bosui fijn.

Bij het serveren verdeel je de noedels over vier ruime kommen. Voeg er de topping aan toe en doe er als laatst de bouillon bij, zo blijven de groentes lekker knapperig.

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie