Maaltijdsalade met o.a. quinoa, feta en pitjes van granaatappel

Maaltijdsalade met o.a. quinoa, feta en pitjes van granaatappel


Het zonnetje buiten begint steeds meer in kracht toe te nemen en je ruikt dat de lente haast voor de deur staat. Om dit fijne voorjaarsgevoel in huis te halen heb ik deze week een maaltijdsalade met heerlijke ingredienten zoals quinoa, feta, appel, paprika en de explosieve zoete pitjes van granaatappel. Ik vind het een fijne afwisseling van hartig en fruitig. Deze salade is prima een dag of twee goed te houden afgedekt in de koelkast en is ook een prima vervanger van je bammetje in de middag. Veel plezier bij het maken, smakelijk eten en laat de lente maar snel komen!


 

VOOR 4 PERSONEN ( 20 min.)
1 pak quinoa
1 sjalot
2/3 komkommer
1 paprika
1 grote wortel (schoongemaakt)
2 appels (zonder klokhuis)
1/2 granaatappel
100 g feta
1 handje (blad)peterselie
sap van 1 limoen (citroen)
olijfolie
peper en zout

Recept voor maaltijdsalade met o.a. quinoa, feta en pitjes van granaatappel

  1. Bereid als eerst de quinoa volgens de verpakking. Zodra de quinoa klaar is, kun je deze aan de kant zetten om af te laten koelen.
  2. Pers de limoen uit en doe het sap in een ruime schaal. Snipper de sjalot en snij de komkommer in zo dun mogelijke stukjes. Doe deze samen met een snuf zout en peper bij de limoensap en meng dit goed door. Schil met een dunschiller lange plakken van de wortel en snijd er vervolgens dunne reepjes van. Voeg deze reepjes bij de rest in de schaal.
  3. Snij de appel en paprika in dunne reepjes. Doe dit samen met de afgekoelde quinoa en een flinke scheut olijfolie in de schaal.
  4. Klop voorzichtig met pollepel alle pitjes uit de granaatappel en strooi die over de salade.
  5. Meng alles voorzichtig door elkaar en kruimel tot slot – voor het serveren – de feta en gehakte peterselie over de salade.

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie