Shanghai Calling! 6 hotspots in Shanghai

Shanghai Calling! 6 hotspots in Shanghai


Shanghai Calling! Shanghai of Sjanghai is de grootste stad van China. Qua inwonersaantal is Shanghai de grootste gemeente ter wereld en een van de drie grootste metropolen ter wereld. Het is dus een enorme stad maar daar merk je helemaal niets van als je er bent. Het is een stad vol tegenstrijdigheden. Eeuwenoude tempels recht tegenover metershoge wolkenkrabbers. Traditionele familierestaurants naast hippe nieuwe restaurantjes. Het vervoer is er prima geregeld, eten is er heerlijk, de architectuur futuristisch en de mensen zijn er vriendelijk. Shanghai, een compleet andere wereld waar je binnen 11 uur heen kunt vliegen! Ik heb 6 hotspots in Shanghai voor je op een rij gezet.

X Renée

 

1. Wandeling over The Bund

6 hotspots in Shanghai 6 hotspots in Shanghai
Een wandelingetje op de Bund is een must in Shanghai. De Bund is een promenade midden in het centrum, volgebouwd met enorme indrukwekkende koloniale bouwwerken. Aan de andere kant van de rivier zie je de meest indrukwekkende skyline ter wereld. Het is bizar om te bedenken dat dit hele Pudong-discrict er twintig jaar geleden nog niet stond. De wolkenkrabbers zijn zo hoog dat ze dikwijls in de wolken verdwijnen. Het contrast van het moderne Pudong met de historische Bund is bizar. Alsof je aan de ene kant naar het verleden kijkt en aan de andere kant naar de toekomst.
Adres: Zhongshan East 1st Rd, Huangpu, Shanghai

1. Jaden Boeddha tempel

6 hotspots in Shanghai 6 hotspots in Shanghai 6 hotspots in Shanghai
De Jaden Boeddha tempel is een grote boeddhistische tempel midden in Shanghai. Deze tempel werd in 1882 gesticht en bevat twee boeddha beelden gemaakt van jade (vandaar de naam). Dit is een van de grootste tempels in Shanghai die nog actief wordt gebruikt, en is altijd gevuld met de geur van wierook en het geluid van constant zingende en biddende gelovigen. Het is een fijne plek om heen te gaan om even tot rust te komen. Of je nou boeddhist bent of niet, het is heerlijk om je onder te dompelen in de sereniteit en vredige sfeer die hier hangt. De tempel bestaat uit verschillende hallen waar monniken studeren en heeft ook een eigen vegetarisch restaurant.
Adres: 170 Anyuan Rd, Jing’an, Shanghai

3. MOCA (Museum of Contemporary Art Shanghai)

6 hotspots in Shanghai 6 hotspots in Shanghai
Als je na alle tempels en tuinen toe bent aan iets moderns, kun je terecht bij het MOCA. Dit museum voor hedendaagse kunst bevind zich midden in People’s park. Alleen het gebouw is al de moeite waard om te zien. De buitenkant van het gebouw is helemaal van glas gemaakt. De twee verdiepingen zijn met elkaar verbonden door een enorme stalen helling. Check voor de tentoonstellingen eerst even de website.
Adres: 231 Nanjing W Rd, Huangpu, Shanghai

4. People’s Park Marriage market

6 hotspots in Shanghai 6 hotspots in Shanghai 6 hotspots in Shanghai
Bijna heel People’s Park bestaat in het weekend uit een markt voor ongetrouwden. Aan beiden kanten van het pad staan paraplu’s die worden gebruikt als contactadvertenties. Op deze advertenties staat wie er wordt aangeboden en wie er wordt gezocht. Dit gaat aan de hand van familienaam, leeftijd, uiterlijk, werk, inkomen, opleiding, persoonlijkheid en Chinees dierenriem teken. Achter de paraplu’s zitten ouders die zo hun kinderen aan de man of vrouw proberen de brengen. Het is bijzonder om tussen deze paraplu wegen rond te dwalen in het park. De Marriage market is elke zaterdag en zondag van 12.0o uur tot 17.00 uur in People’s park.
Adres: 231 Nanjing W Rd, Huangpu, Shanghai

5. Vegetarisch restaurant Pure & Whole

6 hotspots in Shanghai 6 hotspots in Shanghai
Naast traditionele restaurants vind je in Shanghai ook veel nieuwe en hippe eettentjes, zoals Pure & Whole. Pure & Whole is een  vegetarisch restaurant dat in totaal vier vestigingen heeft in Shanghai. Ze hebben een gevarieerd menu van salades, soepen, wraps, pasta’s, veggie burgers, gezonde drankjes en nog meer. Pure & Whole werkt alleen met verse en gezonde producten, het eten is er goed, schoon en erg lekker! Vooral de veggie burger is om je vingers bij af te likken. Mmm!
Adres: Check voor het adres de website

 6. Shanghai Skyline at night

 

6 hotspots in Shanghai
Shanghai heeft de meest interessante skylines van de wereld. Vooral ’s avonds als alle neonverlichting ingeschakeld is, lijkt het alsof je uitkijkt op een nieuwe en futuristische wereld. Een avondwandelingetje op de promenade is een fijne afsluiting van je dag. Lekker mensen kijken, bruidsparen die poseren en de skyline die steeds veranderd door de enorme projecties op de wolkenkrabbers. Shanghai is ’s avonds misschien nog wel mooier dan overdag. Als al het neon aan staat komt de stad echt tot leven.
Adres: Zhongshan East 1st Rd, Huangpu, Shanghai

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie