6 hotspots op Ameland

6 hotspots op Ameland


Ik hou van de Waddeneilanden. Wat is er fijner dan uitwaaien op het strand en je hoofd weer helemaal leeg te maken. Lange wandelingen, fietstochten, schelpen zoeken, voetjes in het zand en wijntjes drinken in de zon. Het gevoel hebben even helemaal weg te zijn en dat allemaal in eigen land! Ameland heeft het allemaal; prachtige stranden, fijne fietspaden en hele leuke plekjes. Of het nu zomer of winter is, Ameland is elk seizoen heerlijk! Ik heb mijn 6 hotspots op Ameland voor je op een rij gezet:

1. Beachclub the sunset

6 hotspots op Ameland 6 hotspots op Ameland
bron 2e foto: thesunset

Op het uiterste westpuntje van Ameland vind je Beachclub The Sunset. Ze hebben zowel binnen als buiten heerlijke loungebanken waar je makkelijk de hele dag kan hangen. Zomerse beats uit de speakers, uitzicht over het strand, voeten in het zand wat wil je nog meer? The Sunset heeft een uitgebreide lunch- en dinerkaart, heerlijk fingerfood, verschillende Gin&Tonics en huisgemaakte cocktails. The Sunset word ook wel het Ibiza van de Noordzee genoemd! Voor een feestje of een bruiloft kan je ook bij The Sunset terecht.

Oranjeweg 61
ma – zo: 11.00 – 22.00 uur

website 

2. Fietsroute van Nes naar Ballum

6 hotspots op Ameland 6 hotspots op Ameland

Het leukste op vakantie vind ik een fiets huren en een beetje rondcrossen. Op Ameland heb je veel mooie fietsroutes maar het fietsroute van Nes naar Ballum vlak naast het strand vind ik het mooist. Je rijd dwars door de meest prachtige duinen. Zelf als het niet echt heel mooi weer is, is deze route nog Instagram-waardig. Moe geworden van het fietsen? Dan ga je gewoon even het strand op bij de vele strandopgangen langs deze route.

3. Sjoerd (strandtent)

6 hotspots op Ameland 6 hotspots op Ameland
Sjoerd is de strandtent bij de Strandopgang Nes. Je kan er lekker buiten zitten maar ook als het buiten koud is, is het er heerlijk vertoeven. Door de grote glazen pui heb je mooi uitzicht op het strand en op de Waddenzee. Qua eten kan je bij Sjoerd kiezen uit een combinatie van streetfood, classics en Mediterraans. Ook fijn, het eten is eerlijk, duurzaam en gemaakt van locale producten.

p/a Strandweg 65
ma – wo: 10.00 – 18.00 uur
do – zo: 10.00 – 22.00 uur

website 

4. Strandovergang Nes

6 hotspots op Ameland 6 hotspots op Ameland

Het heerlijk aan de waddeneilanden is dat er zo ontzettend veel strand is. Er is altijd wel een stukje dat je helemaal voor jezelf hebt. Het strand van Nes is mijn favoriet. Ideaal voor lange wandelingen, zandkastelen, zwemmen en niet onbelangrijk vlakbij een leuke strandtent (Sjoerd). Naast verschillende soorten schelpen spoelen er ook geregeld zeesterren aan. Wel weer even netjes teruggooien natuurlijk ;).

5. Zee van tijd

6 hotspots op Ameland 6 hotspots op Ameland 6 hotspots op Ameland
bron 2e foto: zeevantijd

Restaurant Zee van Tijd op Ameland heeft uiteenlopende gerechten voor zowel lunch, borrel als diner. Allen bereid met verse en zo veel mogelijk Amelandse producten! Lekker om even de tijd te voor elkaar en voor deze lekkere menukaart te nemen. De flammkuchen van Zee van Tijd zijn erg geslaagd net als de huisgemaakte cheesecake! Mmmm! Maar eigenlijk zijn alle desserts op de kaart heerlijk!

Rixt van Doniastraat 18
ma – zo: 09.00 – 23.30 uur

website 

6. Van Heeckeren hotel

6 hotspots op Ameland  6 hotspots op Ameland 6 hotspots op Ameland
Van Heeckeren Hotel heeft 54 designkamers en ligt centraal gelegen in het centrum van Nes, met 10 minuten wandelen sta je al op het strand. Ook erg fijn; bij Van Heeckeren is er een All day lounge waar je de hele dag door gratis koffie, thee en koekjes mag pakken. Goed nieuws voor de koffie verslaafden onder ons. ’s Ochtends je bedje uit rollen, een koffie to-go pakken en op weg naar het strand!

Torenstraat 22
check-in van 16.oo uur
check-out tot 11.oo
website 

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie