8 hippe hotspots in Haarlem

8 hippe hotspots in Haarlem


Wat is Haarlem toch een leuke stad! Een mooie binnenstad, grachtjes, prachtige huizen, ontzettend leuke straatjes vol hippe koffiebarretjes en leuke winkeltjes. Ik vind Haarlem echt een soort mini-Amsterdam maar dan zonder al die hordes toeristen op de fiets en de enorme drukte. Heerlijk om rustig langs de grachten te wandelen en de leukste straatjes en winkeltjes van Haarlem te ontdekken. Kortom Haarlem is ideaal voor een weekendje weg met vriendinnen of natuurlijk met je liefje. Ik was laats op mini-vakantie in Haarlem en heb mijn ontdekkingen voor je op een rij gezet. Hierbij mijn 8 hippe hotspots in Haarlem!

X Renee

1. Yoghurt Barn

8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem
De Yoghurt Barn is een ontzettend leuk lunch en koffiententje. Op weg van het station naar de stad kom je langs de Barn. Hier geloven ze in All-day breakfast, en gelijk hebben ze want waarom zou ontbijt alleen ’s ochtends kunnen? De Barn serveerd heerlijke Oats & Acai Bowls en je kan ook je eigen yoghurt samenstellen, dit kan zo gezond of zo ongezond als je zelf wil! Gewone yoghurt of soja-, geiten- of kokosyoghurt alle varianten zijn mogelijk. De koffie is er trouwens ook heerlijk!

Kruisstraat 15
ma – vr: 08.00 – 18.00 uur
za – zo: 08.00 – 10.00 uur
website

2. Hello I’m local boutique hostel.

8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem
Hello I’m local is een uniek hostel in Haarlem. Hoewel het officiel een hostel is voelt het meer aan als een hotel. Alle 12 kamers zijn ontzettend leuk  ingericht door studenten van de opleiding Interieur Design. In de slaapzalen slaap je in je eigen bedstee (hoe leuke is dat!) en kan je je spullen veilig opbergen in de lade onder je bed. Je kan kiezen uit verschillende soorten slaapzalen of gaan voor een privé-kamer. Het personeel verteld je graag alle hippe plekjes en must sees in Haarlem. Naast lekker slapen kan je er ook lekker eten en drinken.

Spiegelstraat 4
ma – zo: 08.00 – 22.00 uur
website

3. By Lima

8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem
In de mooie Zijlstraat vind je de By Lima. By Lima is een ontzettend schattig tentje waar je ook nog eens heerlijk kan eten. Je kan er ontbijten, je kan er lunchen en je kan er borrelen. Bij Lima zijn ze van mening dat een gezonde en duurzame levensstijl het leven zo veel mooier maakt. Ze maken alles zelf in eigen keuken, vegan of glutenvrij het is allemaal mogelijk. By Lima werkt met lokale leveranciers en probeert e-nummers en geraffineerde suikers zo veel mogelijk te mijden. De chocolate chip panecakes met banaan en dadelpasta is echt to die for!

Zijlstraat 65
ma – za: 08.00 – 18.00 uur
zo: 09.00 – 18.00 uur
website

4. My Deer’s

8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem
In een van en vele leuke straatjes die Haarlem rijk is vond ik het schattige My Deer’s van grafisch ontwerper Maaike Koster. Een frisse en lichte winkel met botanische accenten. Je vind er kunst, planten, posters, kaarten, sieraden en interieur- en lifestyleproducten. Ze verkopen alleen eerlijke merken, gemaakt door mensen met passie voor hun vak. De planten worden grotendeels eigenhandig gekweekt door de moeder van Maaike. De prints die ook te koop zijn maakt Maaike zelf achter in en winkel. Ook leuk; ze hebben ook een hele leuke website met webshop!

Slagchelstraat 12
ma – di: op afspraak
wo – vr: 11.00 – 18.00 uur
za: 10.00 – 17.00 uur
zo: gesloten
website

5. Kloffie

8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem
Op de Kruisstraat vind je Kloffie mijn absolute favoriet in Haarlem op het gebied van fashion, footwear en lifestyle. De originele pui is meteen al een eye catcher en van binnen ziet het er al net zo mooi uit. Qua collectie kiest Kloffie de mooiste items uit bij verschillende merken om zo een eigen en onderscheidend winkelaanbod te creëren. De Sneakers-gang achter in en winkel is er een om jaloers op te zijn. Ook fijn; je word er goed en oprecht geholpen.

Kruisstraat 6
ma: 12.00 – 18.00 uur
di – wo: 10.00 – 18.00 uur
do – za: 10.00 – 19.00 uur
zo: 12.00 – 17.00 uur
website

6. De Jopenkerk

8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem
Bron 2e foto: eet.nu, bron 2e foto: tevako

Een historische kerk in het centrum is omgetoverd tot een gezellig café en een moderne brouwerij. Achter de bar prijken enorme glimmende brouwketels die het hart vormen van de Jopenkerk. Hier word nog bier gebrouwen volgens eeuwenoude recepten maar ook nieuwe recepten uitgeprobeerd. Op de kaart staan ontzettend veel verschillende biertjes, voor ieder wat wils. De bediening helpt je graag iets uit te zoeken wat je lekker vind. Je kan er ook terecht voor de lunch of diner, het restaurant gedeelte lijkt te zweven midden in de kerk. Erg gezellig, zeker een aanrader!

Gedempte Voldersgracht 2
ma – zo: 10.00 – 01.00 uur

website

7. Episode

8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem
Vlakbij de Grote markt vind je het vintage walhalla: Episode. Iedereen die ook maar een beetje van tweedehands spullen houd kan zijn ogen uitkijken hier. Episode verkoopt en vermaakt kleding om daarmee een alternatief te bieden voor de eindeloze stroom aan nieuw geproduceerde kleding. Episode heeft een enorm aanboden verkoopt naast kleding en schoenen ook hele leuke accessoires.

Jansstraat 52
ma: 13.00 – 18.00 uur
di – wo: 11.00 – 18.00 uur
do – za: 11.00 – 19.00 uur
zo: 12.00 – 17.00 uur
website

8. Jetties

8 Hippe hotspots in Haarlem 8 Hippe hotspots in Haarlem
bron 2e foto: pinterest

Op de Kruisstraat vind je; Jetties waar je ontzettend lekker kan eten. Biologisch, eerlijk en gezond. Bij Jetties word er met liefde gekookt, alles vers en niets uit potjes. De maaltijden wisselen ook per week. Bestellen en afrekenen doe je aan de counter waardoor het een restaurant een soort kantine vibe heeft, maar dan wel een hele lekkere! De vega burger is echt een aanrader!

Kruisstraat 57
ma – zo: 11.00 – 21.30 uur

website

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie