8 hippe hotspots in Breda, de Parel van het Zuiden

8 hippe hotspots in Breda, de Parel van het Zuiden


Breda, de Parel van het Zuiden zoals de Bredanaar het ook wel noemt. Ik heb in deze stad gestudeerd maar ik moet eerlijk bekennen dat ik toen veel te weinig van de stad gezien heb. Daar is het afgelopen half jaar wel verandering in gekomen. Vriendlief is namelijk geboren en getogen in Breda en woont hier ook al zijn hele leven. Voor mij genoeg reden om eens echt goed kennis te maken met deze mooie stad en opzoek te gaan naar de hotspots in Breda.

In deze post laat ik een aantal van mijn hotspots in Breda (tot nu toe) zien. Naast leuke koffie- en/of eettentjes, cafes en winkels zijn er ook veel historische bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld de Grote Kerk, het Kasteel van Breda, de Koepel Breda, het Kasteel Bouvigne en zijn er op sommige plekken in de stad nog overblijfselen van de oude stadsmuur. Ook allemaal hotspots in Breda die zeker de moeite waard zijn om te bewonderen.

Wie weet zie ik je binnenkort in één van deze hotspots in Breda. Lijkt mij leuk!

X Marcia

1. Yirga Urban food and coffee bar

Yirga Breda Yirga Breda
Yirga Breda Yirga Breda
bron: roomed.nl + trendbubbles.nl + bookingbrabant.nl + yirga.nl

Yirga ligt in de Sint Annastraat, één van de oudste straatjes van Breda. Je kunt bij hen terecht voor koffie, thee, taart, ontbijt en lunch. Bij Yirga is alles huisgemaakt en maken ze zoveel mogelijk biologisch. Naast lekker eten en drinken heeft Yirga ook een heel leuk interieur. Het doet Scandinavisch aan. Zelf vind ik het geheel een fijne huiskamersfeer hebben. Dit is één van de eerste hotspots in Breda die ik ontdekt heb.

Sint Annastraat 19C
ma: gesloten
di – vr: 09.00 – 18.00 uur
za: 09.30 – 18.00 uur
zo: 10.00 – 17.00 uur
website

2. In Kannen En Kruiken

IKEK Breda IKEK Breda
IKEK Breda IKEK Breda
bron: Pinterest + Pinterest + Smakelijk + Smakelijk

In Kannen en Kruiken is zo’n plekje waar je de hele dag terecht kunt. En voor elke gelegenheid, een kop koffie drinken met een vriend, lunchen met het gezin of lekker alleen aan de grote leestafel een tijdschrift lezen. Ook in de zomer is het hier heerlijk vertoeven. Ze hebben namelijk een enorme stadstuin. Zelf omschrijven ze de inrichting als een mix van industrieel en retro met nieuw design. Daar ben ik het helemaal mee eens.

Veemarktstraat 45
ma – wo: 08.30 – 17.30 uur
do: 08.30 – 21.30 uur
vr: 08.30 – 22.00 uur
za: 08.30 – 17.30 uur
zo: 09.30 – 17.30 uur

website

3. Jan en Alleman

hotspots Breda hotspots Breda

hotspots Breda hotspots Breda
bron: kidsproof.nl + janenallemanbreda.nl + Pinterest + smakelijk.net

Ook bij Jan en Alleman bereiden ze alles zelf, van chocoladetaart tot cheesecake en van broodjes tot heerlijke salades. Ik houd heel erg van dit soort tentjes. Maar wat Jan en Alleman pas echt bijzonder maakt is het team. Het team bestaat namelijk voor een deel uit jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Dit onderscheid Jan en Alleman van de rest. En ook deze hotspot heeft een hele leuke inrichting. Ook echt een plek waar ik inspiratie op doe. Leuk weetje: alles wat je ziet is ook te koop.

Sint Janstraat 22
ma: gesloten
di – wo: 10:00 – 17:30 uur
do: 10:00 – 20:00 uur
vr – za: 10:00 – 17:30 uur
zo: 12:00 – 17:30 uur
website

4. PuiCk Breda

hotspots in Breda hotspots in Breda

hotspots in Breda hotspots in Breda
bron: puick.nl + brabound.nl + liefvoorjeleif.nl + puick.nl

Afgelopen weekend heb ik nog een nieuwe hotspot ontdekt, PuiCk Breda. Naar eigen zeggen is PuiCk gericht op genieten en beleven. Het is een mix van een winkel en lunchcafé. Er staan heerlijke Chesterfield banken waar je iets kunt drinken of kunt genieten van de bijzondere lunchgerechten. Maar er hangen ook schommels voor het raam waar je onder het genot van een kop koffie naar de voorbijgangers kunt kijken. Dit alles omringt door inspirerende industriële vintage meubelen. Bijna alles wat je ziet is te koop. Zelf heb ik er hele leuke kleine cactussen met gekleurde bloemen gekocht.

Sint Janstraat 24
ma: gesloten
di – wo: 10:00 – 17:30 uur
do: 10:00 – 18:00 uur
vr: 10:00 – 17:30 uur
za: 10:00 – 17:00 uur
zo: 13:00 – 17:00 uur (eerste zondag v/d maand)
website

5. De Boterhal

hotspots in Breda hotspots in Breda 

hotspots in Breda hotspots in Breda
bron: Pinterst + amateaudio.com + goudgelepretcilinder.nl + bndestem.nl

De Boterhal is een speciaalbiercafé en wijnbar in één. Ze hebben een uitgebreide menukaart met een hele hoop bieren, wijnen en tapasgerechtjes. Zelf ben ik hier alleen nog rond lunchtijd geweest. Ze hebben echt heerlijke broodjes! Wat ik het allerleukst aan De Boterhal vind is de ruimte zelf. Het is een hele grote open ruimte met achter de bar een aantal grote ketels waar het bier uit getapt wordt. Je schijnt er ’s avonds ook heel gezellig te kunnen borrelen.

Grote Markt 19
ma – do: 12:00 – 01:00 uur
vr – za: 12:00 – 02:00 uur
zo: 12:00 – 01:00 uur
website

6. Café SAMSAM

hotspots in Breda hotspots in Breda

hotspots in Breda hotspots in Breda
bron: samsambreda.nl

Meestal ga ik naar café SAMSAM als ik zin heb in borrelhapjes. Vriendlief en ik komen hier dan ook graag. Dan bestellen we een broodplankje met allerlei smeerseltjes of een lekker kaasplankje. SAMSAM is ook heel gezellig voor een lunch of gewoon een kopje koffie/thee. Ook in dit interieur zie ik veel leuke dingen. Zoals de Delfts blauwe bordjes als collage aan de muur. En de vintage schatten die door het café verspreid staan. Zeker een aanrader om even naar binnen te gaan.

Grote Markt 2
ma – wo: 10:00 – 01:00 uur
do – za: 10:00 – 02:00 uur
zo: 10:00 – 01:00 uur

website

7. Café De Bommel

hotspots in Breda hotspots in Breda

hotspots in Breda hotspots in Breda
bron: breda-en-alles-daaromheen.nl + horecasupport.nl + bndestem.nl + reneschotanus.com

Als je voor echte Brabantse gezelligheid wilt gaan moet je naar café De Bommel. Hier zit ik wel vaker met mijn schoonfamilie. Dan bestellen we wat bittergarnituur, bier en wijn en kunnen we hier rustig een paar uur zitten kletsen. Er hangt een hele ongedwongen sfeer. Je ziet er ook heel divers publiek; ouders met hun kinderen die lekker kunnen rondrennen, oudere mannetjes die zitten te schaken, vriendengroepen maar dus ook hele families. Het leukste vind ik het er rond borreltijd. Dan wordt het hier gezellig druk. Dit is echt één van mijn favorieten hotspots in Breda om lekker te borrelen.

Halstraat 1
ma: 11:00 – 01:00 uur
di – wo: 10:30 – 01:00 uur
do – za: 10:30 – 02:00 uur
zo: 13:30 – 01:00 uur
website

8. Café Restaurant Brouwerij De Beyerd

hotspots in Breda hotspots in Breda

hotspots in Breda hotspots in Breda
bron: uitpuntbreda.nl + beyerd.nl + missethoreca.nl + horecasupport.nl

Nog zo’n heerlijk stamcafé waar het heerst van de Brabantse gezelligheid. De Beyerd is niet voor niks al twee keer uitgeroepen tot nummer 1 van de Café Top 100-verkiezing. Op hun eigen website noemen ze het een veelzijdig Horecabedrijf met een familietraditie sinds 1838. Naast het café hebben ze ook een restaurant. Hier worden alle gerechten met bier bereid of hebben de gerechten iets met bier en/of een brouwerij te maken. Dit legt weer een link met hun eigen brouwerij. Deze plek is echt de moeite waard om te bezoeken als je in Breda bent.

Boschstraat 26
ma – di: 10:00 – 01:00 uur
wo: gesloten
do: 10:00 – 01:00 uur
vr: 10:00 – 02:00 uur
za: 12:00 – 02:00 uur
zo: 10:00 – 01:00 uur
website

 

Ik vind het leuk om te zien waar jullie zijn geweest en wat jullie er van vinden. Ik hoor het graag via social media. Gebruik dan de #pinkparachute of tag ons (@pinkparachute) in jouw bericht!

Volg je Pink Parachute ook al op Bloglovin?

 

Marcia Stevens

Ik ben Marcia, interieur liefhebber, dagdromer, globetrotter, fashion junkie,
tot over mijn oren verliefd, denk in plaatjes, pietje precies, nieuwsgierig, maak overal lijstjes
van en ben verslaafd aan rommelmarkten en tweedehands spullen. Ik woon in Amsterdam-West,
waar ik in 2015 mijn eerste huis gekocht heb en sinds kort samenwoon met mijn lief.

Latest posts by Marcia Stevens (see all)

2 Reacties

plaats reactie

+ reageer