Chips van zoete aardappel, pastinaak en cassave

Chips van zoete aardappel, pastinaak en cassave


‘I’ll just have one’ said no one ever! Wie houdt er nou niet van chips?! Lekker tijdens de borrel of gewoon ongegeneerd op de bank tijdens een fijne film. Wat is er nu leuker dan zelf chips maken, en het is nog lekker en gezond ook! Je kan allerlei groenten gebruiken. Voor dit recept heb ik zoete aardappels, pastinaak en cassave gebruikt maar rode biet en wortel zijn ook een prima optie! Het is echt een heel makkelijk recept, zeker ook een aanrader om samen met kinderen te maken! Hieronder mijn recept voor groentechips uit de oven. Veel plezier bij het maken ervan en eet smakelijk!


 

1 bakje voor 2 pers. ( 25 min.)
1 zoete aardappel
1 cassave
1 pastinaak
1 takje verse tijm (of rozemarijn)
snuf zout
olijfolie

Chips van zoete aardappel, pastinaak en cassave 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Verwijder als eerste de schil van de pastinaak. Schil daarna de pastinaak met een dunschiller of mandoline in lange dunne plakjes. Was vervolgens de zoete aardappel en de cassave. Schil deze ook in dunne lange plakjes.

Doe de plakjes in een ruime kom en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Hak de verse tijm en voeg dit samen met een flinke snuf zout toe aan de groenten. Meng alles goed door.

Leg alle reepjes op bakplaten waarop bakpapier ligt. Zorg dat er geen pakjes over elkaar liggen. Bak de chips in zo’n 20 minuten goudbruin en krokant. Draai de chips na 10 minuten om.

Foto: studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie