DIY Black and white verjaardagsversieringen

DIY Black and white verjaardagsversieringen


Mijn vader is vorige week 65 jaar geworden, Hiep Hiep Hoera! Als cadeau heb ik samen met mijn broertje, zusje en moeder een verjaardagsfeest voor hem georganiseerd. Hij hoefde zelf niets te doen en kon zich lekker laten verassen. We waren allemaal voor een ander onderdeel verantwoordelijk en ik ging over de aankleding. Zie hieronder mijn DIY ideeën voor een black and white verjaardagsfeest!

1. Cijfer-collage

IMG_8424

Maak een cijfer-collage met foto’s van de jarige, in mijn geval was dit het getal 65.
Ik heb uit elk jaar (ongeveer) een foto geprint, zo krijg je een leuk en volledig beeld van het leven van de jarige tot nu toe! Ik ben begonnen aan de bovenkant van de 6 en heb de foto’s zo verder rond geplakt. Op het tweede doek ben ik weer aan de rechterbovenkant begonnen met de 5. Ik heb ervoor gekozen om foto’s in te scannen en ze zwart-wit uit te printen.

Benodigdheden
– foto’s (zwart-wit geprint)
– twee schildersdoeken (V&D)
– fotolijm (HEMA)

2. Sweet table sign

IMG_8428

Om een beetje aandacht de vestigen op de zoetigheden die bij de koffie werden geserveerd heb ik een leuke quote uitgeprint en deze in een fotolijstje gedaan.

Benodigdheden
– fotolijst (kringloopwinkel)
– quote ‘Love is sweet, please take a treat’ (pinterest.com)

3. Gift box + Gift box sign

IMG_8429

Ik heb een Gift box gemaakt van een schoenendoos. Eerst heb ik een gat in de deksel (dat groot genoeg is voor alle enveloppen) gesneden, daarna heb ik de doos ingepakt met zwart-wit pakpapier.

Benodigdheden
– stanleymes
– zwart-wit inpakpapier (HEMA)

Om het voor de gasten extra duidelijk te maken waar de enveloppen precies in moeten heb ik bij de Gift box weer een fotolijst gezet met een print erin.

Benodigdheden
– fotolijst (HEMA)
– print ‘Cards and Gifts’ (pinterest.com)

4. Alcohol sign

IMG_8434

Om het ook een beetje gezellig te maken in de keuken en het thema door de trekken, heb ik bij de alcohol een fotolijst met een passende quote erin gezet.

Benodigdheden
– fotolijst (HEMA)
– quote ‘Alcohol! Because no great story ever began with a salad…’ (pinterest.com)

5. Photo Booth koffer

IMG_8420

Er was een speciaal  hoekje ingericht waar iedereen op de foto kon met een gek hoedje, een bril, een snor of iets anders leuks. Een Photo Booth achtergrond kan je heel makkelijk maken door een groot schildersdoek in te pakken met pakpapier.

Benodigdheden
– vintage koffertje (kringloopwinkel)
– photobooth props (HEMA)
– quote ‘Photo Booth, Grab a prop and pose’ (pinterest.com)

6. Krijtbord slinger

IMG_8415

Je kan nu zelf je eigen slingers schrijven met de krijtbord slingers van de Hema. Ik heb er: ‘Fijne Bejaardag!’  op geschreven, om mijn vader een beetje te pesten. Er zit een doosje krijtjes bij de slingers en ze zijn makkelijk weer schoon te maken om ze nog eens te gebruiken.

Benodigdheden
– krijtbord slinger (HEMA)

Om het extra feestelijk te maken was het plafond gevuld met zwarte, witte, zilveren en gele helium ballonnen. Je kan een heliumtank en ballonnen online bestellen bij www.hiephiepballon.nl.
Genoeg inspiratie voor het volgende verjaardagsfeest!

Liefs, Renée

 

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie