DIY kerstboom van washi tape

DIY kerstboom van washi tape


The most wonderful time of the year is bijna aangebroken en daar hoort natuurlijk een kerstboom bij! Kerst zonder boom is als Sinterklaas zonder paard, Bert zonder Ernie, kaas zonder soufflé, ik zonder koffie, geen optie dus 😉
Het is elk jaar wel weer de vraag wat voor boom; een echte en dan elke dag naalden opvegen of een plastic boom, waarvan je eigenlijk altijd toch kan zien dat hij nep is? Dan heb je de rest nog; speelt de kat met de slingers, kan je vriend maar niet van de kerstkransjes afblijven, slopen je nichtjes je mooie glazen kerstballen? Het blijft een ingewikkelde kwestie die boom. Daarom dit jaar een alternatief voor de traditionele kerstboom. Een DIY kerstboom van washi tape. Geen naalden, geen ballen, geen dingen die kapot kunnen gaan! Ook leuk; de nichtjes kunnen zelf de boom versieren (lees tekeningen, (washi) tape erin plakken. Tip: verstop de stiften).

DIY kerstboom van washi tape
Benodigdheden:
washi tape
– slingers

DIY kerstboom van washi tape
Het is handig om een rechte lijn in het midden te maken van tape, zo weet je zeker dat je boom enigszins recht en gelijk is. Ik ben niet zo van het heel precies uitmeten, op het oog kom je ook een heel eind.

DIY kerstboom van washi tape DIY kerstboom van washi tape

Als de boom staat kan je de slingeres (of lampjes) erin plakken. Plak de slinger met hetzelfde (washi) tape vast op de lijnen van de kerstboom. Cadeautjes er onder en je bent weer helemaal klaar voor de kerst met je originele kerstboom.

Na de kerst is deze boom ook makkelijk weer weg te halen zonder naalden en bomen. Omdat washi tape heel zacht tape is, haal je het zo zonder schade van de muur af!

X Renee

 

Volg je Pink Parachute ook al op Bloglovin?

 

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie