DIY schalen van oude vinyl platen

DIY schalen van oude vinyl platen


Oude vinyl platen zien er niet alleen prachtig uit, je kan er ook nog eens van alles van maken. Ik had al vaker vinyl schalen gezien in verschillende winkels maar vond ze altijd te duur. Ik heb voor jullie een goedkoop alternatief gevonden, je kan ze namelijk ook gewoon zelf maken! Misschien heeft je vader, opa of je buurvrouw nog platen op zolder liggen, anders kan je ze ook gewoon bij de kringloop kopen voor een leuk bedrag. De platen die ik voor deze post heb gebruikt waren bijvoorbeeld € 0,25 per stuk! Deze DIY schalen van oude platen zijn super makkelijk zelf te maken. Vinyl is materiaal dat makkelijk zacht wordt als je het verwarmd, daarna laat het zich makkelijk vormen. Het enige wat je nodig hebt is een oven.

Zelf vind ik de schalen van Philips het mooist geworden, welke vind jij het leukst?
x Renee

DIY schalen van oude vinyl platen DIY schalen van oude vinyl platen
Benodigdheden:
– oude vinyl platen
– 2 bakplaten
– aluminium folie
– schaal die in de oven kan
– theedoek

DIY schalen van oude vinyl platen DIY schalen van oude vinyl platen
Haal de plaat uit de hoes en leg deze op een aluminium bedekte bakplaat. Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de plaat 5 min. in de oven. De plaat is nu al een beetje zacht geworden, als dit niet het geval is doe je hem nog een paar minuten in de oven.

Pel de plaat van het aluminium folie (let op: kan heet zijn) en leg deze op een kom die ondersteboven op de andere bakplaat ligt. Doe deze bakplaat weer 5 min. in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven en vorm indien nodig met een theedoek de plaat nog verder om de kom heen. Laat de plaat om de kom afkoelen en maak de plaat daarna los van de kom. Je kunt het geheel op een theedoek laten uitharden en klaar is je eigen gemaakte schaal!

Niet tevreden met de vorm van je schaal? Geen probleem! Je kan de schaal opnieuw op de omgekeerde kom in de oven doen en modelleren in een vorm die je wel mooi vindt.

DIY schalen van oude vinyl platen DIY schalen van oude vinyl platen DIY schalen van oude vinyl platen

DIY schalen van oude vinyl platen

 

 

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie