DIY slinger van cassettebandjes

DIY slinger van cassettebandjes


Laatst gaf ik een jaren ’80 feestje, daar horen in mijn geval ook leuke DIY’s bij om de boel te versieren! Zo heb ik DIY schalen van oude vinyl platen gemaakt maar ook deze DIY slinger van cassettebandjes. Wat is er nou meer jaren ’80 dan gekleurde cassettebandjes?! Op de zolder van mijn ouders kwam ik dozen vol cassettebandjes tegen die niet meer gebruikt worden. Zonde om weg te gooien (volgens mijn vader) maar prima om een verjaardagsslinger van te maken. Deze slinger is heel simpel te maken en het fijne is; je beschadigd de bandjes niet zodat ze na je feestje weer netjes in de doos terug kunnen op zolder. Jij blij, vader blij, iedereen blij 😉

Je kan allerlei bandjes gebruiken, zelf vind ik de gekleurde het leukst en de mixtape’s die mijn ouders zelf gemaakt en gemerkt hebben. Zo kwam ik een ‘Love songs’ bandje van mijn vader aan mijn moeder tegen! Hoe zoet is dat?!

X Renee
DIY slinger van cassettebandjes
Benodigdheden:
– oude cassettebandjes
– stevig touw
– een schaar

DIY slinger van cassettebandjes DIY slinger van cassettebandjes
Je knipt een lang stuk touw af, ik heb ongeveer 7 meter aangehouden maar het ligt natuurlijk aan hoe lang jij je slinger wil hebben en hoeveel cassettebandjes je hebt.

Zorg dat je aan het begin een goed stuk touw over houd (ongeveer een meter) leg een knoop in het touw, zo voorkom je dat de bandjes eventueel van de slinger af zouden vallen.

Dan is het een kwestie van rijgen. De cassettebandjes hebben al gaatjes van zichzelf dus dat is lekker makkelijk. Rijg om en om, dus touw aan de voorkant, touw aan de achterkant enz. Zo ziet de slinger er van allebei de kanten leuk uit!

Aan het eind van de slinger hou je weer een meter over waar je een knoop in legt. Zo heb je aan beiden kant genoeg ruimte om de slinger vast te kunnen knopen.

Door de tandwieltjes aan de binnenkant van de gaatjes blijven de bandjes vanzelf hangen. Je hebt geen lijm nodig om ze op hun plek te houden. Op deze manier kan je ze ook nog een beetje verschuiven naar wens als je slinger eenmaal hangt. Omdat je geen lijm gebruikt beschadig je de bandjes niet. Na je feestje kunnen ze weer de zolder op!

Let op; de slinger kan zwaar worden van al dat gewicht.

DIY slinger van cassettebandjes DIY slinger van cassettebandjes DIY slinger van cassettebandjesDIY slinger van cassettebandjes

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie