DIY souvenir magneet munten

DIY souvenir magneet munten


Als je op vakantie bent geweest buiten Europa heb je bij thuiskomst altijd muntgeld over (ik in ieder geval wel). Hoe ik het ook nog probeer uit te geven op het vliegveld, het lukt me nooit om er helemaal van af te komen. Het gevolg is dat ik inmiddels een heuse verzameling aan buitenlands geld heb. Sommige munten uit mijn verzameling zijn zo mooi dat het bijna zonde is om ze op te bergen in een doos of ze weg te stoppen in een kast. Daarom heb ik hier de stappen om zelf DIY souvenir magneet munten te maken voor je op een rij gezet, zo kan je snel en makkelijk je eigen travel souvenirs maken!

Omdat ik klein woon kan ik nooit veel souvenirs meenemen en dat is misschien maar beter ook 😉 Een klein beeldje, wat schelpen, mooie stenen en dus buitenlands geld is alles wat ik mee terug neem. Nu kan ik van het geld dat ik toch overhoud, mijn eigen leuke souvenirs maken! Elke keer als ik langs de koelkast loop denk ik weer even terug aan mijn reizen. Dit heeft hetzelfde effect als leuke vakantiefoto’s ophangen zoals ik eerder beschreef in mijn blog: Tips om je vakantie gevoel (langer) vast te houden. Zo komen de herinneringen weer boven aan China, Engeland, Indonesië en Thailand!

Weet jij nog andere leuke dingen die je met je meegebrachte souvenirs kunt doen?

X Renée

DIY souvenir magneet munten
Benodigdheden:

  • buitenlandse munten
  • ronde magneten (deze zijn van de Hema)
  • lijm

DIY souvenir magneet munten
Kies een aantal mooie munten uit verschillende landen. Maak de kant waar de magneet komt goed schoon. Je kunt de munten ook eventueel van te voren schoonmaken met azijn.

Doe de lijm op de magneet en leg de munt erop. Let op: sommige munten worden aangetrokken door de magneten, schuif ze dan op de juiste plek. Leg de munten ondersteboven neer (met de magneet naar boven) en laat ze goed drogen. Let op: leg de magneten niet te dicht bij elkaar te drogen dan gaan ze namelijk aan elkaar vastplakken.

Plak de magneten op je koelkast en klaar ben je!

DIY souvenir magneet munten

 

Volg je Pink Parachute ook al op Bloglovin?

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie