Kerst DIY Driving home for Christmas

Kerst DIY Driving home for Christmas


Ik hou heel erg van de December maand. Eerst Sinterklaas daarna Kerst en Oud en nieuw. Het met z’n allen samen zijn is een groot deel daarvan maar het versieren van mijn huis vind ik misschien wel het allerleukst. Als Sinterklaas op de boot terug zit naar Spanje mag de kerstdoos eindelijk de berging uit en kan het rommelen en knutselen beginnen. DIY (of knutselen voor grote mensen) werkt ook nog therapeutisch, het maakt mijn hoofd leeg in deze volle tijd. Omdat mijn vriend niet zo van kerst (lees: kitch) pak ik niet uit met ballen en slingers maar probeer ik overal kleine kerst stillevens te creëren. Onze inrichting is vrij natuurlijk/Scandinavisch daarom probeer ik zo veel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke producten. Ik maak er een sport van zo min mogelijk te kopen en zo veel mogelijk dingen te gebruiken die ik al in huis heb. Mijn eerste Kerst DIY Driving home for Christmas vind je hieronder.


Iedereen kent het liedje ‘Driving home for Christmas’ van Chris Rea wel. Hoewel sommige het lied niet meer kunnen horen, is het één van mijn guilty-christmas-pleasures. Met deze (snow)globes bouw je je eigen decor bij dit liedje, je ziet Chris Rea bijna zitten in z’n eendje op weg naar huis.
Kerst DIY driving home for Christmas

Benodigdheden:
– lege glazen potten
– kleine kerstboompjes
– speelgoed autootje
– touw
– lijm
Kerst DIY driving home for Christmas

Je hebt een aantal lege potten nodig van glas. Dit is een olijfpot, een appelstroop pot en een voorraadpot. De pot waar de auto in past is gekocht bij de Blokker. Het gele eendje en het touw had ik nog liggen, de kleine kerstbomen komen ook van de Blokker. Je lijmt de kerstbomen op de deksel van de potjes en bind een kerstboom met het touw op het dak van het autootje.

Kerst DIY driving home for Christmas

Als de lijm droog is draai je de potten op de deksel en klaar ben je! Je zou eventueel ook nog nep sneeuw kunnen toevoegen om er echte snowglobes van te maken.

X Renée

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie