Maaltijdsalade met bulgur en avocado

Maaltijdsalade met bulgur en avocado


Laatst had ik al een blog met een salade van quinoa en feta. Dit keer weer een salade alleen nu met bulgur en avocado. Ik heb als basis bulgur gekozen omdat dit zorgt voor voldoende voedingswaarde waardoor het goed vult maar toch niet te zwaar op de maag ligt. Het is een makkelijk en snel te bereiden recept.

Het fijne aan deze salade is dat je het prima een dag afgedekt in de koelkast kunt bewaren voor de lunch of een lange treinreis. Smakelijk eten!


 

VOOR 4 PERSONEN ( 15 min.)
1 pak bulgur
1 sjalot
2/3 komkommer
1 grote wortel (schoongemaakt)
1 avocado (zonder schil en pit)
2 appels (zonder klokhuis)
1 bakje cherrytomaatjes
1 bakje tuinkers
handje rucola
100 g feta
sap van 1 grote citroen
olijfolie
peper en zout

 

Maaltijdsalade met bulgur en avocado

  1. Bereid als eerst de bulgur volgens de verpakking. Zodra de bulgur klaar is, kun je deze aan de kant zetten en af laten koelen.
  2. Pers de citroen uit en doe het sap in een ruime schaal.
  3. Snij de sjalot en komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Doe deze samen met een snuf zout en peper bij de citroensap en meng dit goed door.
  4. Schil met een dunschiller lange plakken van de wortel en snijd er vervolgens dunne reepjes van. Voeg deze reepjes bij de rest in de schaal.
  5. Snij de avocado, appel en tomaatjes in dunne plakjes. Doe dit samen met de tuinkers, rucola, afgekoelde bulgur en een flinke scheut olijfolie in de schaal.
  6. Meng dit voorzichtig door elkaar en kruimel tot slot – voor het serveren – de feta over de salade.

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie