Nr. 10 Een groot feest geven (voor mijn verjaardag)

Nr. 10 Een groot feest geven (voor mijn verjaardag)


Vorig jaar ben ik 30 geworden dat vond ik om het zacht uit te drukken nogal een dingetje. In plaats van mezelf op te sluiten en de hele dag huilend in bed door te brengen besloot ik juist het tegenovergestelde te doen; een groot feest te geven! If you can’t beat them, join them! Ik zette het zelfs op mijn 30-dingen-lijst: Nr. 10 Een groot feest geven (voor mijn verjaardag)

Vroeger toen je jong was en niet kon wachten om ouder te worden waren verjaardagsfeestjes echt leuk, weet je dat nog? Dat waren feestjes waar je weken naar toe kon leven, feestjes die zo spannend waren dat je er niet van kon slapen. Er waren verschillende soorten verjaardagsfeestjes; slaapfeestjes, verkleedfeestjes, disco-zwem feestjes, speurtocht-feestjes, spelletjes-feestjes. Feestjes waarbij je je zwemspullen mee moest nemen, feestjes waarbij je werd thuisgebracht en feestjes waar je aan het einde een snoepzakje mee kreeg.

Nu we ouder zijn en liever jonger willen blijven geven we dit soort feestjes niet meer. Waarom is dat? Waarom moeten we in een kring aan de koffie? Wie heeft dat bedacht? Waarom moeten we zelfgemaakte suikervrije spelt appeltaart bakken? Of glutenvrije bananencake? Waarom moeten we speciaalbier en biologische wijn? Waarom moeten we bieten hummus en zoete aardappel chips?
Ik wil weer verkleedfeestjes, ik wil weer kroontjes op, ik wil weer cakejes versieren en ik wil weer worden thuisgebracht! Ik pleit voor kinderfeestjes voor volwassenen!

Ik koos voor een thema-feest. Het werd; ‘De jaren ’80’, want laten we wel wezen al het goeie komt uit de jaren ’80: pofmouwen, rolschaatsen, beenwarmers, Dirty dancing, Madonna, cassettebandjes, Full House en ik!

Dus ik huurde een zaaltje, ik stuurde een kekke uitnodiging en ik koos een outfit met enorme pofmouwen. Ik kocht jaren ’80 hapjes vol suiker, want in die tijd maakte niemand zich nog druk over dit witte duivelse spul. Ik maakte jaren ’80 versiering (DIY slinger an cassettebandjes en DIY schalen van oude vinyl platen). Ik zorgde voor jaren ’80 spelletjes en regelde een DJ met jaren ’80 muziek. En ik was weer net zo zenuwachtig als vroeger, ik kon er niet van slapen.

Wat was het een fantastische dag! Ik had een kroon op, ik mocht op de foto, ik had een snoepketting met bijpassende snoep armband, ik danste tot ik niet meer kon staan en ik werd thuis gebracht (weliswaar door mijn vriend). Ik was dan wel 30 geworden maar van binnen was ik nog steeds een kind met een snoepzakje…

Nr. 10 Een groot feest geven (voor mijn verjaardag) Nr. 10 Een groot feest geven (voor mijn verjaardag) Nr. 10 Een groot feest geven (voor mijn verjaardag)

Mijn 30-dingen-lijst

(in willekeurige volgorde)

 1. Rijbewijs halen
 2. Kleine tatoeage nemen
 3. Gaatjes in oren
 4. Wereldreis maken
 5. Inschrijven castingbureau
 6. Gitaar leren spelen
 7. Een blog beginnen (en bijhouden)
 8. Verhuizen naar Utrecht (eigenlijk Amsterdam)
 9. De halve marathon lopen
 10. Een groot feest geven (voor mijn verjaardag)
 11. Vrijwilligerswerk doen
 12. Thanksgiving vieren
 13. Een nieuwe traditie starten
 14. Aan een cursus of opleiding beginnen
 15. S. Vergeven
 16. Een weekend alleen weg
 17. Alleen uit eten gaan
 18. Een voetbalwedstrijd kijken in het stadion
 19. Een levensmotto vinden
 20. Een boek schrijven
 21. Spaans leren
 22. Een week zonder telefoon
 23. Leren reanimeren
 24. Naar een waarzegger
 25. Ballonvaart maken
 26. Een sieraad kopen voor mezelf
 27. Een auto kopen
 28. Leren hoe ik een knoop kan vastnaaien
 29. Bloed doneren
 30. Een maand lang vegetarisch eten

X Renee

 

Volg je Pink Parachute ook al op Bloglovin?

 

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie