Nr. 26 Een sieraad voor mezelf kopen

Nr. 26 Een sieraad voor mezelf kopen


Volgens het internet is een sieraad een object dat op het lichaam wordt gedragen met de bedoeling dat te verfraaien. Sommige sieraden worden zelfs door lichaamsdelen gedragen, hiervoor moeten gaatjes worden aangebracht en dat komt mooi uit, want die heb ik namelijk al (zie Nr. 3 Gaatjes in oren)! Wat ik nog niet heb is een zelfgekocht sieraad, dus hierbij van mijn 30-dingen-lijstNr. 26 Een sieraad voor mezelf kopen.

Het klinkt misschien een beetje raar maar ik heb dus nog nooit een echt sieraad voor mezelf gekocht. Met een echt sieraad bedoel ik niet een dropveter met Nibbits-kralen of een plastic ring met een aardbeien-diamant, dan bedoel ik iets dat minstens van zilver gemaakt is.

Ik heb sieraden gekregen van mijn ouders, ik heb sieraden gekregen van mijn opa en oma, maar ik heb vooral sieraden gekregen van (ex)vriendjes. Soms uit zichzelf, meestal onder lichte dwang van mij. Allemaal erg mooi en romantisch totdat het uit gaat natuurlijk. Dan is die ring niet alleen een nare herinnering maar ook de reden om in een diep dal weg te zakken.
Misschien heb ik wel een sieraden-trauma opgelopen. Vroeger kocht ik namelijk wel sieraden, vooral vriendschaps-sieraden maar dat is eigenlijk nooit goed afgelopen. De halve hartjes met ‘BE FRI’ heb ik nog, de vriendinnen met ‘ST ENDS’ al lang niet meer.
Resumé: ik heb een bak vol met halve hartjes, ringen waar ik depressief van word en kettingen die ik niet zelf heb uitgezocht. Het wordt tijd om iets voor mezelf te kopen. Ik moet mijn (sieraden)geluk niet van een ander laten afhangen. Ik moet als een independent woman mijn eigen ring kopen. Cause If I like it than I should put a ring on it! Ik zet Beyoncé op, dans door de kamer tot ik mij feministisch genoeg voel en ga op weg naar de juwelier. Als ik het doe, dan wel meteen goed.

Het is zo’n sjieke juwelier, zo een die je verwelkomt met een deurbel-geluid als je voet de deurmat nog niet eens geraakt heeft. Als ik aangeef op zoek te zijn naar een sieraad, vraagt het juweliers-meisje meteen of het een cadeautje is. Een klein beetje van mijn stuk gebracht antwoord ik net iets te snel, net iets te hard en net iets te agressief; ‘Nee, het is voor mezelf hoezo?!’.
Geschrokken laat ze me bakken vol ringen, kettingen, armbanden en oorbellen zien. Ik kijk en ik kijk en ik kijk. Het juweliers-meisje is ondertussen naar de keuken verdwenen om een glaasje water te drinken voor de schrik, denk ik.

Ik neem de tijd. Ik wil iets wat ik mooi vind, iets zonder waarden, zonder herinneringen, iets wat ik kan dragen gewoon omdat ik het mooi vind. Omdat ik mijn eigen lichaam wil verfraaien, voor mezelf.
Uiteindelijk verlaat ik de winkel met een zilveren ring en bijpassende oorbellen, zijn die gaten toch niet voor niets gemaakt 😉

Nr. 26 Een sieraad voor mezelf kopen

Mijn 30-dingen-lijst
(in willekeurige volgorde)

 1. Rijbewijs halen
 2. Kleine tatoeage nemen
 3. Gaatjes in oren
 4. Wereldreis maken
 5. Inschrijven castingbureau
 6. Gitaar leren spelen
 7. Een blog beginnen (en bijhouden)
 8. Verhuizen naar Utrecht (eigenlijk Amsterdam)
 9. De halve marathon lopen
 10. Een groot feest geven (voor mijn verjaardag)
 11. Vrijwilligerswerk doen
 12. Thanksgiving vieren
 13. Een nieuwe traditie starten
 14. Aan een cursus of opleiding beginnen
 15. S. Vergeven
 16. Een weekend alleen weg
 17. Alleen uit eten gaan
 18. Een voetbalwedstrijd kijken in het stadion
 19. Een levensmotto vinden
 20. Een boek schrijven
 21. Spaans leren
 22. Een week zonder telefoon
 23. Leren reanimeren
 24. Naar een waarzegger
 25. Ballonvaart maken
 26. Een sieraad kopen voor mezelf
 27. Een auto kopen
 28. Leren hoe ik een knoop kan vastnaaien
 29. Bloed doneren
 30. Een maand lang vegetarisch eten

X Renee

Volg je Pink Parachute ook al op Bloglovin?

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie