Nr. 27 Een auto kopen

Nr. 27 Een auto kopen


Nu ik eindelijk mijn rijbewijs heb moest er volgens iedereen zo snel mogelijk een auto komen. Op mijn 30-dingen-lijst stond immers Nr. 27 Een auto kopen. Zelf had ik een stuk minder haast, ik was net bijgekomen van het hele rijles debacle. Elke keer als mijn telefoon ging wist ik zeker dat het iemand van het CBR was om mij te vertellen dat er een grote fout was gemaakt. Dat ik mijn rijbewijs onmiddellijk moest inleveren omdat ik een enorm gevaar op de weg ben.

Toen dat na een week nog niet gebeurd was, en ik het befaamde pasje inmiddels in mijn bezit had moest er dus wel een auto komen. Ik moest volgens iedereen namelijk vooral veel doen. Veel rijden, dan zou het zeker makkelijker worden. Anders zou ik het straks niet meer durven, is dat wat ik soms wilde? Zelf wilde ik vooral graag blijven leven.

Ik weet niets van auto’s. Als iemand mij naar een auto vraagt kom ik niet verder dan de kleur. Ik vind auto’s niet mooi, ontzettend duur maar ik vind auto’s vooral gevaarlijke moordmachines. Na wat online speurwerk en een grondige inspectie van mijn vriend kochten we een zwarte auto.
Nu begon het volgende probleem; ik moest ook echt gaan rijden in dat helse ding. Zonder iemand erbij, zonder iemand die kan ingrijpen, zonder iemand die mij en mijn mede wegbestuurders kan redden van een bloederige dood.

De eerste keer stapte ik in met klamme handjes en liep het angstzweet over mijn rug. Ik zette de spiegels goed, zette de Tom Tom aan, deed een schietgebedje en vertrok op hoop van zegen. Binnen een minuut had ik bijna een scooter op mijn motorkap. De scooter toeterde drie keer, schold met een aantal ziektes, gaf me een flinke middelvinger en reed door. Mijn hart zat in mijn keel en mijn benen trilde als een rietje.  Ik kon nu niet meer terug, daar ging ik dan. Poging 2.

De motor sloeg de hele tijd af, ik kreeg de ruitenwissers niet uit, ik werd aan alle kanten ingehaald en ik wist zeker dat elke passerende auto kon zien dat ik net mijn rijbewijs had. Eenmaal op mijn bestemming aangekomen barste ik in tranen uit. Ik had overal spierpijn maar ik leefde nog en iedereen om mee heen ook! Ik belde huilend mijn vriend op, die meteen dacht dat ik de auto total loss had gereden en minstens een been kwijt was.

Op mijn werk kon ik me niet concentreren omdat ik wist dat ik ook weer terug moest met die moordmachine. Een collega die dezelfde kant op moet durfde ik niet mee te vragen. Niet omdat ik haar stom vind of omdat ik denk dat zij verzot is op het OV, maar omdat ik veel te bang was om haar dood te rijden. Toen ik het niet langer uit kon stellen stapte ik weer in het zwarte monster.
De terugweg was niet makkelijker dan de heenweg, en de rest van de week ging het ook niet makkelijker. Een racemonster zal ik nooit worden maar beetje bij beetje, heel langzaam word het toch elke rit een klein beetje makkelijker. De motor slaat minder vaak af, ik heb geen scooters meer bijna aangereden, ik heb geen trillende benen meer en ik weet eindelijk hoe de ruitenwissers werken.

Nr. 27 Een auto kopen Nr. 27 Een auto kopen

Mijn 30-dingen-lijst

(in willekeurige volgorde)

 1. Rijbewijs halen
 2. Kleine tatoeage nemen
 3. Gaatjes in oren
 4. Wereldreis maken
 5. Inschrijven castingbureau
 6. Gitaar leren spelen
 7. Een blog beginnen (en bijhouden)
 8. Verhuizen naar Utrecht (eigenlijk Amsterdam)
 9. De halve marathon lopen
 10. Een groot feest geven (voor mijn verjaardag)
 11. Vrijwilligerswerk doen
 12. Thanksgiving vieren
 13. Een nieuwe traditie starten
 14. Aan een cursus of opleiding beginnen
 15. S. Vergeven
 16. Een weekend alleen weg
 17. Alleen uit eten gaan
 18. Een voetbalwedstrijd kijken in het stadion
 19. Een levensmotto vinden
 20. Een boek schrijven
 21. Spaans leren
 22. Een week zonder telefoon
 23. Leren reanimeren
 24. Naar een waarzegger
 25. Ballonvaart maken
 26. Een sieraad kopen voor mezelf
 27. Een auto kopen
 28. Leren hoe ik een knoop kan vastnaaien
 29. Bloed doneren
 30. Een maand lang vegetarisch eten

X Renee

 

Volg je Pink Parachute ook al op Bloglovin?

 

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie