Onweerstaanbaar lekkere Tiramisu

Onweerstaanbaar lekkere Tiramisu


Naast het eten uit Azië ben ik ook echt dol op Italiaans eten. Wat kunnen die mensen belachelijk goed koken en wat zijn ze trots op hun eten, vooral dat van madre. Als je het hebt over Italiaanse klassiekers kan je uiteraard niet om Tiramisu heen. Je hebt Tiramisu in vele soorten en na een hoofdgerecht vind ik het heerlijk om hiermee af te sluiten. Een aantal jaar terug was ik in Rome en daar at ik een hele prettige ‘lichte’ variant van Tiramisu. Bij thuiskomst ben ik direct de keuken in gegaan om het na te maken. Na vele pogingen denk ik dat dit recept aardig in de buurt komt van die uit Rome. Buon appetito!


 

VOOR 2 personen ( 15 min.)
250 g mascarpone
4 el halfvolle melk
10 lange vingers
50 ml verse espresso (of sterke koffie)
50 ml zoete sherry
2 el honing
sap van 1 sinaasappel
1 vanillestokje
snufje zout

topping  (optie)
50 g pure chocolade (85% vaste cacaobestandsdelen)
2 koffiebonen
sinaasappelrasp

Onweerstaanbaar lekkere Tiramisu

Leg de langevingers in twee kommen. Schenk de espresso over de langevingers. Doe de mascarpone in een kom en voeg er de sherry, sinaasappelsap, melk, honing en het snufje zout aan toe. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met de achterkant van je mes de zaadjes eruit en doe deze bij de mascarpone (bewaar het stokje met suiker en je krijgt heerlijke vanillesuiker). Roer het goed door. Zorg dat het dezelfde dikte heeft als yoghurt. Je kunt er altijd nog een beetje melk aan toevoegen om het lobbiger te maken.

Verdeel het mascarponemengsel over de twee kommen. Rasp er de pure chocolade en koffiebonen over en strooi er de sinaasappelrasp tot slot over uit. Zet de Tiramisu in de koelkast en laat het goed afkoelen voor het opdienen.

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie