Recept voor zomerse aardbeientrifle met dadels en amandelen

Recept voor zomerse aardbeientrifle met dadels en amandelen


De zomer staat voor de deur en dus kun je weer volop genieten van de heerlijke zoete zomerkoninginnen. Ik kan niet genoeg krijgen van aardbeien; bij m’n ontbijt, m’n lunch en natuurlijk als dessert. Stampvol vitamine-c en dus goed voor je stofwisseling en immuunsysteem. Bij dit triflerecept heb ik er voor gekozen om lekkere frisse Griekse yoghurt in plaats van room (dus geen probleem als je er twee achter elkaar opeet). Samen met de dadels, honing en de aardbeien is dit echt onwijs smullen! Je kunt er ook nog voor kiezen om er – net als bij het traditionele Engelse recept – een scheutje Sherry aan het amandelspijs toe te voegen.

Dit is een super simpel gerecht met een maximaal geniet-factor. Eet smakelijk en ik ben benieuwd of dit recept ook bij jou in de smaak valt, dus laat gerust een reactie hieronder achter!VOOR 2 personen
( 15 min.)
250 g aardbeien
500 ml Griekse yoghurt
50 g dadels
50 g amandelschaafsel
2 el honing

Optie
muesli

Benodigdheden
blender
plasticfolie
2 glazen

Recept voor zomerse aardbeientrifle met dadels en amandelen

Verwijder de pitten uit de dadels. Snijd de dadels fijn en doe deze samen met 40 g amandelschaafsel in de blender en meng dit tot een fijne massa. Verdeel deze spijs over twee glazen. Schep er vervolgens 250 ml Griekse yoghurt bovenop (wil je het echt netjes doen; gebruik dan een spuitzak).

Haal de kroontjes van de aardbeien. Doe 200 g aardbeien samen met de honing en de overige 250 ml Griekse yoghurt in een blender. Maal dit tot een glad geheel. Schenk dit vervolgens als derde laag in het glas.

Dek de glazen af met plasticfolie en laat de trifle minstens een uur opstijven in de koelkast. Zodra je gaat serveren kan je er de overige aardbeien en amandelschaafsel op leggen.

 

Foto: studiowaardenburg.nl

 

 

Volg je Pink Parachute ook al op Bloglovin?

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie