Zomerse salade van groene- en witte asperges en oude-kaas

Zomerse salade van groene- en witte asperges en oude-kaas


Het is volop aspergestijd en je kunt asperges natuurlijk op de traditionele manier koken en serveren met krieltjes, eieren (ham) en een botersaus. Maar met lekker warm weer vind ik het heerlijk om ze rauw te eten in een frisse salade. Als bijgerecht of met wat (zoete) aardappeltjes en een eitje. Hoe dan ook; wees er snel bij voordat het seizoen voorbij is. Veel plezier bij het bereiden van deze salade!2 personen ( 10 min.)
6 grote groene asperges
6 grote witte asperges
50 g rucola
handje vol oude kaas
50 ml (Griekse) yoghurt
1 tl mosterd
½ limoen (of citroen)
2 el olijfolie
zout en peper

opties
handje vol cherrytomaatjes
gekookte eieren
gekookte krieltjes

Recept voor zomerse salade van groene en witte asperges en oude kaas

Pers in een ruime kom het sap uit de limoen. Voeg er de mosterd, yoghurt, olijfolie en een snufje zout en peper aan toe. Roer dit goed door tot een mooie dressing.

Schil de buitenste vezelige laag van de asperges met een dunschiller. Verwijder de harde achterkanten van de asperges. Schil vervolgens vanaf de onderkant naar de bovenkant lange dunne slierten met een dunschiller. Voeg dit bij de dressing in de kom en schud dit samen met de rucola goed door.

Serveer de salade het liefst direct met lekker veel geraspte kaas.

Foto: studiowaardenburg.nl

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie