Echt een lekker en gezond recept waar je je Valentijn mee kan verrassen!

Echt een lekker en gezond recept waar je je Valentijn mee kan verrassen!


Ik vind het altijd leuk om voor m’n Valentijn te koken. Wie weet verras ik haar zondag wel met een uitgebreid diner en staat er misschien wel een tabouleh van bloemkool als hoofdgerecht op het menu… Dit makkelijke recept heeft qua ingrediënten veel weg van de salade van couscous en groentes zoals in een vorig artikel. Alleen door de granaatappel en yoghurt heeft het een totaal andere smaaksensatie.

Ga jij ook koken voor je Valentijn en wil je naast deze tabouleh ook nog een gezond toetje serveren? In dit artikel lees je over een chocolademousse die binnen 10 min. klaar is. Veel plezier bij het koken en eet smakkelijk!


 

VOOR 2 PERSONEN ( 20 min.)
1 kleine bloemkool
pitjes van een 1/2 granaatappel
1 sjalot
1 teentje knoflook
1/2 courgette
2 paprika’s
olijfolie
peper en zout

saus
100 ml yoghurt
1 tl geroosterde komijnzaadjes

topping
geroosterde amandelen
een handje fijngesneden verse munt

Tabouleh van bloemkool

Hak als eerste de bloemkool met een mes op een snijplank fijn. Maal het vervolgens tot korrels in de blender (qua structuur vergelijkbaar met couscous).

Snipper het knoflookteentje, de sjalot en courgette fijn. Stoof dit in een koekenpan op een middelhoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Roer geregeld door en snij ondertussen de paprika’s in kleine blokjes. Voeg deze na 5 min. bij de groenten in de pan. Doe er vervolgens ook de fijngehakte bloemkool bij en laat het geheel nog zo’n 4 min. op laag vuur doorgaren.

Serveer de salade met de fijngesneden munt, de pitjes van de granaatappel, amandelen en yoghurt en geroosterde komijnzaadjes.

 

Foto: www.studiowaardenburg.nl

 

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie