Tips om je vakantie gevoel (langer) vast te houden

Tips om je vakantie gevoel (langer) vast te houden


Wij van Pink Parachute zijn allemaal weer terug van vakantie en aan het werk. Zelf heb ik een maand een fantastische rondreis door Azië gemaakt (later meer hierover in volgende posts). Het was heerlijk om er even helemaal uit te zijn, weg uit de (werk)sleur. Mijn lijf is weer helemaal ontspannen en mijn hoofd is weer helemaal leeg. Ik ben compleet opgeladen en klaar voor nieuwe avonturen!

Nu is het de kunst om dit uitgeruste gevoel en dit lege hoofd vast te houden, om niet meteen overspoeld te worden door een tsunami van werkmail of in paniek te raken van de lege plekken in je agenda die op mysterieuze wijze lijken uit te sterven. Daarom heb ik Tips om je vakantie gevoel (langer) vast te houden voor je (en voor mezelf) op een rij gezet;

Als jij nog meer tips hebt, hoor ik het graag!

1. Druk een vakantiefoto af
Kies een leuke vakantiefoto; een waar je blij van wordt, een waar je spontaan een glimlach van op je gezicht krijgt. Hang, zet of plak deze op een plek in het zicht. Dit kan thuis zijn (op de koelkast) maar ook op het werk (je bureau ofzo). Elke keer als je de foto ziet, denk je weer even terug aan dat moment en hoe je je voelde.

2. Bewegen in de buitenlucht
Op vakanties ben je veel buiten. De stofjes die je lijf hierdoor aanmaakt verhogen je goede humeur. Je kan lekker gaan sporten in de buitenlucht, maar een lange (romantische) wandeling doet ook al wonderen!

3. Kook vakantiegerechten
Haal je vakantieland weer een beetje terug door gerechten te koken uit het land waar je geweest bent. Bijvoorbeeld Italiaanse Tiramisu, Spaanse Tortilla, Chinese Dim Sum of Vietnamese Summer Rolls. Met een lekker drankje erbij waan je je weer helemaal op vakantie.

4. Maak een fotoboek
Het is wel even een werkje maar dan heb je ook wat! En de eerste weken na je vakantie weet je alle verhalen nog. Dus uploaden die foto’s en een avondje ouderwets inplakken of maak een online fotoboek bij bijvoorbeeld de Hema. Elke keer als je je fotoboek erbij pakt, heb je meteen weer een vakantiegevoel te pakken!

5. Hou je vakantietempo aan
Blijf de tijd en de rust voor dingen nemen. Eerst even zitten voordat je uit je werk gaat koken bijvoorbeeld. Neem de tijd om rustig te lunchen, te dineren of om bij te praten. Plan de dagen die je niet hoeft te werken niet meteen vol. Kijk gewoon waar je zin in hebt en doe dat, of doe niets (zie punt 7).

6. Trek je niets aan van de dagen
Op vakantie vergeet je soms welke dag het is. Dit komt omdat je elke dag iets anders doet en zo niet in een vast ritme terecht kan komen. Trek je dus niet zoveel aan van de dagen; ga uiteten op maandag, drink wijntjes op woensdag en ga vroeg naar bed op vrijdag. Zo word je week onvoorspelbaar, net als op vakantie.

7. Durf niets te doen
Op vakantie is het heel normaal om een hele dag niets te doen, beetje op het strand liggen of bij de tent hangen. Probeer thuis ook eens wat vaker gewoon even helemaal niets te doen. Voel je er vooral niet schuldig over, dat doe je op vakantie namelijk ook niet.

8. Draai vakantiemuziek
Maak een playlist met de muziek waar je tijdens je vakantie vaak naar luisterde. Zet er ook een paar liedjes uit je vakantieland tussen. Zo waan je je weer even helemaal terug.

9. Vier feestjes
Er hoeft niet altijd een speciale gelegenheid te zijn om vaker met vrienden af te spreken. Vier kleine feestjes, gewoon omdat het donderdag is of omdat je naar de kapper bent geweest!

 

Volg je Pink Parachute ook al op Bloglovin?

Renee Buys

Ik ben Renee, theatermaker, theaterdocent, schrijver, verslaafd aan koffie, wereldreiziger,
modeliefhebber, chaotisch, vaste klant bij de kringloop. Ik woon in de binnenstad van Zwolle.

Latest posts by Renee Buys (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie