Top 10 best bezochte recepten op Pink Parachute

Top 10 best bezochte recepten op Pink Parachute


Sinds een jaar post ik (vrijwel) elke week een blog met een recept op Pink Parachute en dat doe ik met onwijs veel plezier! Zo eet ik elke week weer iets nieuws en jullie reageren erg positief op de recepten.

Inspiratie voor recepten haal ik overal vandaan; mijn reizen, etentjes met vrienden en soms zie ik gewoon iets lekkers voorbijkomen. Altijd kijk ik hoe er mijn eigen draai aan kan geven om er een Pink Parachute recept van te maken. Zelf ben ik niet voor de volle 100% een vegetariër (ik eet af en toe vlees) wel vind ik het een uitdaging om zonder vlees en vis te koken. Ook probeer ik door het gebruik van bepaalde ingrediënten en mijn recepten een positieve bijdrage te leveren op je (en mijn eigen) gezondheid.

In 2016 is er veel gezocht op verschillende recepten, vooral de recepten gebaseerd op mijn reizen zijn populair. Hieronder de top 10 best bezochte recepten op Pink Parachute.

10. Recept voor patat van zoete aardappel

Recept voor patat van zoete aardappel (bataat wortel)
Wie houdt er niet van patatjes?! Ik haal ze bijna nooit meer bij de snackbar (alleen na een avondtje waarbij het net iets te laat is geworden). Bij deze patatjes van zoete aardappel uit de oven is het eigenlijk geen probleem als je ze elke dag zou eten.

9. Super gezond love-choc toetje!

Super gezond love-choc toetje voor je valentijn!
Wat mij betreft mag dit recept op nummer 1, echt een aanrader voor als je gek bent op chocolademousse! De avocado maakt het lekker romig en voor twee personen heb je al snel genoeg aan 1 rijpe avocado.

8. Goddelijke kokos-pannenkoeken


De inspiratie voor dit recept kwam na mijn reis van afgelopen zomer in Thailand. Wie er wel eens geweest is kent de kleine straatkraampjes waar ze heerlijk verse pannenkoekjes maken. Dit recept is mijn versie van deze lekkernij en ik vind ze net als jullie goddelijk.

7. Een prachtig pittige pompoensoep

Een prachtig pittige pompoensoep
Soep is altijd goed lekker, dat vonden jullie gelukkig ook! Lekker pittig met wat zure room en verse kruiden. Dit recept blijft een topper vooral als voorgerecht bij etentjes met vrienden of familie.

6. Spaanse tortilla

Spaanse tortilla van zoete aardappel, spinazie en feta
Dit is echt een heerlijk simpel en fijn receptje! Je kunt deze tortilla goed bewaren in de koelkast. Zo heb je later in de week, of op je werk tijdens je lunch nog een heerlijk stuk. Weer eens wat anders dan een boterham met kaas.

5. Makkelijk recept voor Noedels Beijing stijl

Makkelijk recept voor Noedels Beijing stijl
Als je in China bent geweest dan weet je dat het eten daar behoorlijk verschilt met het Chinese eten wat je hier vaak treft. Dit is mijn versie van de traditionele Beijing noedels. Het is zo’n makkelijk en lekker recept waar je nooit genoeg van kunt krijgen.

4. Pittige vegetarische Javaanse Soto

Pittige vegetarische Javaanse Soto
Weer een recept dat gebaseerd is op een van mijn reizen, dit keer door Indonesie. In Azië zijn ze gek op soep en geef ze eens ongelijk. Dit recept bevat bouillon, noedels en veel verse groente. Slurpen maar! Wat wil je nog meer?!

3. Maaltijdsalade met bulgur en avocado

Maaltijdsalade met bulgur en avocado
Jullie hebben veel gezocht op deze maaltijdsalade met bulgur en avocado, en terecht; makkelijk om te maken en het vult goed. Lekker als avond maaltje maar ook heerlijk als lunch gerecht!

2. Een geweldig simpel recept voor falafel

Een geweldig simpel recept voor falafel
Net als patat is dit nog zo’n guilty pleasure van mij, en met mij zijn er gelukkig velen. Dit is een recept voor falafel uit de oven; dus geen frituurlucht in je huis. Makkelijk, lekker en een feestje op je bord.

1. Salade met couscous, geitenkaas, munt en veel groenten

Recept voor een salade met couscous, geitenkaas, munt en veel groenten
Het meest zochten jullie op deze salade. Voor mij geen verassing, ik eet deze salade geregeld. Het recept is makkelijk en snel gemaakt, bevat veel groente, is fris en vult nog goed ook. Je kunt de salade prima een aantal dagen in de koelkast bewaren voor een later moment, hij blijft lekker!

 Passie

Voor wie zich afvraagt waar mijn passie voor koken vandaan komt: ik sta al vanaf m’n achtste bij mijn moeder in de keuken om haar te helpen. Op m’n vijftiende ben ik naar de koksopleiding gegaan, daarna heb ik nog een aantal jaar met veel plezier in verschillende restaurants gewerkt. Vervolgens heb ik een opleiding aan de Fotovakschool gevolgd om mijn andere passie; fotografie te volgen. Voor Pink Parachute combineer ik deze twee met veel plezier!

Wat gaat 2017 brengen?!

In 2017 blijf ik wekelijks recepten posten en etentjes organiseren voor familie en vrienden. De beste wensen voor 2017 en blijf vooral komen met jullie leuke reacties en tips!

Joost

Joost

Hallo ik ben Joost, grafisch ontwerper, fotograaf en docent. Ik hou van reizen, sporten, uit eten gaan en van koken. Het liefst kook ik voor veel vrienden en familie, om daarna lekker te tafelen tot diep in de nacht.

+ Reageer als eerste

plaats reactie