Verlaten appartement in Parijs na 70 jaar ontdekt

Verlaten appartement in Parijs na 70 jaar ontdekt


Heb jij ook wel eens terug in de tijd willen reizen? Dit verlaten appartement in Parijs is waarschijnlijk het dichtstbij wat je, voorlopig, zult komen.

Toen een 91-jarige vrouw in 2010 overleed, ontdekte haar familie dat ze een appartement in Parijs bezat dat zij 70 jaar geleden verlaten had. Op 23-jarige leeftijd is de voormalige bewoonster, Madame de Florian uit haar appartement gevlucht voor het naderend oorlogsgeweld van de Tweede Wereldoorlog. Madame de Florian is al die jaren netjes de huur blijven betalen. Echter is zij nooit teruggekeerd naar het appartement. Het appartement is perfect behouden gebleven, in exact dezelfde staat waarin zij het destijds verlaten heeft.

Een aantal bijzondere vondsten in het appartement zijn een opgezette struisvogel en retro knuffeldieren van Mickey Mouse en Porky the Pig. Ook vond men een schilderij van de kunstenaar Giovanni Boldini. Het is een schilderij van de oma van Madame de Florian, de muze van Boldini. Het schilderij werd later voor 2,3 miljoen euro geveild.

Ik houd echt van dit soort mysterieuze verhalen. Het liefst zou ik zelf een kijkje willen nemen in dit appartement, maar helaas is het niet voor publiek geopend. Het appartement is wel nog steeds in het bezit van de familie van Madame de Florian.

Droom jij, net als ik, ook helemaal weg bij dit soort verhalen en foto’s?

Liefs, Marcia

Paris time capsule

Paris time capsule Paris time capsule Paris time capsule

Paris time capsule Paris time capsule Paris time capsule

Paris time capsule
bron: Google Images

Marcia Stevens

Ik ben Marcia, interieur liefhebber, dagdromer, globetrotter, fashion junkie,
tot over mijn oren verliefd, denk in plaatjes, pietje precies, nieuwsgierig, maak overal lijstjes
van en ben verslaafd aan rommelmarkten en tweedehands spullen. Ik woon in Amsterdam-West,
waar ik in 2015 mijn eerste huis gekocht heb en sinds kort samenwoon met mijn lief.

Latest posts by Marcia Stevens (see all)

+ Reageer als eerste

plaats reactie